Dinlediğimiz Şarkıları Kimler Yapıyor? Bölüm 1: Mustafa Sandal'ın Katkılarıyla

Dinlediğimiz Şarkıları Kimler Yapıyor? Bölüm 1: Mustafa Sandal'ın Katkılarıyla
  • 2
    0
    0
    0
  • Sevdiğim şarkıları dinlerken aklım "Bu sözleri kim yazmış acaba?", "Arkadaki gitarları kim çalıyor ya?" gibi bir sürü soruyla doluyor. Bazen şarkıyı dinlemeyi bırakıp albüm kartoneti karıştırmaya başlıyorum. Dijital ortamda bu konuda bulabildiğim en kapsamlı sitelerden biri olan Discogs'da kendimi kaybediyorum diyebilirim. Bu huyumdan vazgeçemeyince, "Bu şarkıları neden listeye dökmeyeyim ki?" diye başladığım yolculukta, söz-müzik, aranje gibi katkılarının bulunduğu listeler hazırlamaya başladım ve sizinle de paylaşmaya karar verdim.

    Bu yazıyı bir seri haline getirmeyi planlıyorum ve bu da ilk adımı olacak. Bugünkü konuğumuz ise Türk popunun bence en başarılı müzisyenlerinden biri olan Mustafa Sandal. 

    Mustafa Sandal, yorumculuğunun yanı sıra aynı zamanda birçok şarkıya imza atmış, aranjesini yapmış ve hatta duyduğunuzda "Bu kimin sesi, çok tanıdık geliyor." dediğiniz geri vokalleri üstlenmiş. Discogs kayıtlarında bulabildiğim tüm şarkıları Spotify'da liste haline getirdim fakat gelin, öne çıkan şarkılardan birkaçına beraber bakalım.

    Tüm şarkıların bulunduğu ?utm_source=generator" width="100%" height="380" frameBorder="0" allowfullscreen="" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; fullscreen; picture-in-picture">Spotify listesine buradan ulaşabilirsiniz.

     

     

    1- Hakan Peker - Amma Velakin 

     

    Hakan Peker'in 1993'te aynı isimle çıkan albümünde Mustafa Sandal'ın katkısı büyük. Albümün çıkış şarkısı olan Amma Velakin'in sözü, müziği, aranjesi ve vokalleri Sandal'a ait. 

     

    2- Asya - Beni Aldattın

     

    Yumuşacık sesiyle söylediği şarkılarıyla 90'lar popunda kalıcı yer edinen Asya'nın kendi adını taşıdığı ikinci stüdyo albümünün çıkış şarkısı Beni Aldattın, yine sözü, müziği, vokalleri ve aranjesi Mustafa Sandal'a ait şarkılardan.

     

    3- Yonca Evcimik - Bandıra Bandıra

    90'larda çıkan ve hem döneme damgasını vuran hem de Mustafa Sandal'ın yaptığı şarkıların belki de en bilineni Bandıra Bandıra. Hala daha herkesin ezbere söylediği bu şarkının da sözü, müziği ve aranjesi tamamen Sandal'a ait.

     

    4- Reyhan Karaca - Sevdik Sevdalandık

     

    Listede yer verdiğim ve sözü-müziği Mustafa Sandal'a ait olmayan tek şarkı ise Sevdik Sevdalandık. Bu şarkının başındaki vokal hepimizin kafasına kazınmıştır sanıyorum, en azından benim öyle :)

     

    Eksik gördüğünüz, "Aaa ne kadar ayıp, listeye bu şarkıyı eklememişsin!" dediğiniz olursa lütfen yorum yapmayı unutmayın!

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.