1- REALİTENİN OLDUĞU BİR SİTCOM DÜŞÜNÜN!   Dizide gerçek hayatta karşımıza çıkan tipler, sorunlar, durumlar var. Karakterler hem renkli hem de SIRADAN; ekonomik sıkıntılar çeken, dine bağlı yaşayan, yalnız, yalnızlıktan korkan, namus bekçiliği görevini üstlenmişler-kınadıkları şeyleri yapmalarının ironisi dizide çok güzel işlenmişti lol-,cahil ama bunun farkında olmayan tipler. 

Yani The Office'de olağanüstü durumlar, kişiler yoktur. Ama tanışıklığımızın olduğu karakterlerle doludur. Akşam 5 diyince koşa koşa ofisten çıkan bu sıradan insanlar, kendilerini keyifle izlettiriyorlar.

2- KAHKAHA EFEKTİ YOK!  İnsana sürekli nerede güleceğini söyleyen, baş ağrıtan o gülme efektlerini de The Office'de bulamazsınız. Çünkü dizi seyirciyi aptal yerine koymak yerine seyirciye seçme hakkı tanımış! Neye gülebileceğini seçme hakkı.

 

3- ÇEKİM TEKNİĞİNİN SIRADIŞILIĞI! Dizi aslında bir ofis belgeselidir. Nasıl hayvanlar doğal ortamlarında doğal şekilde kameraya alınıyorsa The Office'de çalışanlarının doğal hallerini kameraya alıyor.

Karakterler kameranın farkında; kameraya attıkları bakışlar, bazen kameramanla konuşmaları. Kameramanınsa yaptığı zoomlar, perde aralarından görüntü alması, kapalı kapılar ardından verdiği çekim mücadelesi diziye özgü detaylar.

4-THE OFFİCE'IN KESİNLİKLE BAĞIMLILIK YAPMASI! Dizinin tadına bakmış birinin en az 2 kere izleyeceğinin garantisiyle yazıyorum. Hatta bunu kanıtlamak için Billie Eilish'i örnek göstericem, tam 12 kere The Office'i izlemiş ve onun en güçlü bağımlılığının The Office olduğunu söylüyor. Kanıtlar için lütfen sizi my strange addiction şarkısına yönlendirmeme izin verin.Şarkıdaki konuşmalar The Office'in sahnesindeki konuşmalara ait.

5- DÜNYANIN EN İYİ COLD OPENLERI!  Yani introdan önce verilen 2-3 dakikalık açılışlar. Asla daha iyisi gelmez, The Office ilk ve en iyisidir. Her gülme ihtiyacım olduğunda bu linke koşarım: ">

6-DİZİ ASLA BİR KONUYU UZATMAZ! Bazı sitcomlar, konuları bölümlere yaya yaya veriyorlar. The Office ise en önemli diyebileceğimiz olayı dahi bazen 20 dakikada anlatmış olur, her sahnesinin dolu olmasının sebebi budur. Seyirciyi sıkmaz.

The office'ın yayınlanmayan sahneleri bile Youtube'da 7-8 milyon izleniyor. Hatta geçen gün yeni gördüğümüz bir sahneyi -Dwight'ın Matrix sahnesi- neden koymadıkları tepki aldı. Kısaca öyle bir dizi ki taşıyor :)

7-OYUNCULAR AYNI ZAMANDA KAMERA ARKASINDA! Dizinin çoğu oyuncusu hem kamera önünde hem arkasında. Mesela Ryan, Kelly,Toby ve Micheal dizinin aynı zamanında senaristliğini yapıyolar ve dizinin introsu olan Scranton'un görüntülerini elinde kamerasıyla çıkıp Jim çekmiş, bu bilgiyi bilerek introyu izlemek çok hoşuma gidiyor :)

8- MİCHEAL SCOTT KARAKTERİNİ YAZMADAN BİTİREMEM  Mİcheal Scott karakterini Steve Carell'dan başkasının oynaması herhalde dizinin faciası olurdu. Micheal Scott öyle bir karakter ki konuşmadan sadece yürüse, bakış atsa , mimik yapsa seyirciye kahkaha attırmayı başarır zaten konuşmaya başlamışsa da seyirci yerin dibine geçmeye başlamıştır :) Eğer Jim kameraya 'konuşuyor deli' bakışı atmışsa bilin ki Micheal Scott saçmalamanın doruklarında. 

Micheal'ı size küçük bir olayla tanıtmak istiyorum: Bir patron düşünün ki bilgisayar şifresi '1234' ve unutmasın diye post-it'le yapışmış bir şekilde ekranda duruyor. Evet o en az 20 kişiyi yönetiyor.Hem de bunu 'worlds best boss' yazan kupasıyla birlikte yapıyor. O kupayı kimin al(ma)dığını söylememe gerek yok, dizinin bir bölümünü dahi izlemeniz yeterli olur :)

 

Evet bu yazımı izlemeyenleri başlatmak, izleyenleri tatmin etmek, bitirmiş olanları tebrik etmek içindi. Umarım nihai amacıma ulaşırım ve burdan çıkınca ilk işiniz google'a the office izle diye aratmak olur :)