İlk olarak 1983 yılında ''Mantas'' adı ile başlayan grup, ilk demolarını çıkardıktan sonra dağılır. Bu işte son derece kararlı ve azimli olan Chuck Schuldiner, 1984 yılında eski üyeleri ile birlikte grubu tekrardan toplar ve gruba ''Death'' ismini koyarak yeniden işe koyulur. Asıl efsane de burada başlar. Grup kurulduğu günden 2001 yılına kadar tam yirmi dört üye değiştirerek olağanüstü bir müzikal gelişime imza atar, ayrıca grubun ismini taşıyan ''Death Metal'' türünün de öncüsüdür. Grup maalesef  Chuck Schuldiner'ın beyin tümöründen ölmesiyle 2001 yılında dağıldı. Henüz 34 yaşındayken ölen Chuck Schuldiner acaba yaşasaydı kim bilir daha nasıl işler yapacaktı? Şüphesiz ki gerek riffleri, gerek soloları, gerek vokalleri, gerekse yazdığı sözlerle metal müziğin zirve noktalarından birisidir kendisi. Chuck Schuldiner hakkında yazılacak bir sürü şey var fakat konumuz bu değil. Şimdi geçelim Death grubunun 21 efsanevi parçasına.

1-Evil Dead

 Grubun ilk albümü olan ''Scream Bloody Gore''dan favorim Regurgitated Guts parçası olsa da burada bunu paylaşmak istedim. Malum, liste 21 parçayla kısıtlı.

2-Left to Die

3-Pull the Plug

Kesinlikle favori parçalarımdan birisi... Fişi çek!

4-Spiritual Healing

Dinden yararlananları anlattığı muhteşem albümün muhteşem parçası.

5-Defensive Personalities

One mind divided into three, for every problem a personality
 

6-Lack of Comprehension

Geçtik Human albümüne.

7-Together As One

Flattening of Emotions-Suicide Machine-Together As One arasında git gel yaşıyordum ki seçilen parça Together As One oldu.

8-The Philosopher

Do you feel what I feel, see what I see, hear what I hear?

9-Destiny

10-Trapped In A Corner

11-Symbolic

Bu albüm beni en zorlayanlardan biri oldu :/

12-Zero Tolerance

Artık dinlemekten öteye gidemiyor, söyleyecek bir şey bulamıyorum. Gerçekten üstün işler.

13-Sacred Serenity

14-Crystal Mountain

15-Bite the Pain

Ve geldik Death'in benim için en özel ve önemli kısmına. Şahsen beni en çok etkileyen albümleri The Sound of Perseverance olmuştur. Chuck bu albümü kaydederken beyninde tümör vardı, bizlere bıraktığı son şey ise bu albüm oldu. Kesinlikle manevi duyguları müziğe yansıttığı olağanüstü bir şaheserdir bu albüm, ayrıca vokalleri de artık biraz daha scream ağırlıklı. Shannon Hamm'in ardından Chuck'ın soloya girişi... Kesinlikle efsane bir parça.

16-Spirit Crusher

İşte Chuck'ın beynindeki tümör için yazdığı parça. Adı zaten her şeyi anlatıyor... Spirit Crusher!

17-Story to Tell

18-To Forgive is to Suffer

To accept another day we choose
To give away another piece of life
To forgive is to suffer...

19-A Moment of Clarity

20-Painkiller

Şahsen orijinalinden çok daha severek dinlediğim bir coverdır. Chuck'ın screamlerine söyleyecek söz yok zaten.

21-Voice of the Soul

Ve son olarak da muhtemelen birçoğumuzun bildiği, tek bir kelime söylemeden çok şey anlatan; Chuck Schuldiner, Shannon Hamm ve Scott Clendenin'in ortaya koyduğu efsanevi parça.

Ve geldik listenin sonuna. Aslında paylaşacak daha birçok şey var fakat listenin o kadar uzun olmasını istemiyorum. Umarım size bir şeyler katabilmiştir bu liste.

Sağlıcakla kalın!

 

Kaynak