Sancılı Bir İlişkinin Portresi: Malcolm & Marie (2021)

Sancılı Bir İlişkinin Portresi: Malcolm & Marie (2021)
  • 8
    0
    0
    6
  • ***Film, bugün itibariyle Netflix üzerinden izleyicilerle buluştuğu için yazının spoiler barındırmamasına özen göstereceğim.***

    ''+Biliyor musun Malcolm; bir insanın seni sevdiğini, hep yanında olduğunu anlayınca bir daha onu asla düşünmüyorsun.

    -Bu doğru değil.

    +Ancak birini kaybetmek üzereysen ona dikkat ediyorsun.''

    Film; başarılı bir yönetmen olan Malcolm ve bir süre oyunculuğu deneyen ancak çeşitli sebepler yüzünden mesleğine ara veren Marie üzerinden sancılı bir ilişkiyi paylaşan iki partnerin portresini çizerken, sanat dünyasına; özellikle eleştirmenlere yönelik büyük iğnelemeler barındırıyor.

    Malcolm'un kariyeri için önemli olan bir filmin galasından dönen çiftin kavgalarını bu gala sırasında yaşanan bir olay fitilliyor. Sonrası ise romantik ikili ilişkilerden bildiğimiz üzere, geçmişteki olaylar ve şimdi arasında köprüler kurulması üzerinden ilerliyor.

    Malcolm'un egosu ve Marie'nin mental problemleri; birbirini çok iyi tanıyan iki kişinin, birbirlerine zarar verecekleri en iyi noktayı da bilmeleri ve bu noktayı işlerine geldiği gibi hedef almaları ekseni üzerinden ilerliyor ve bu durum ikiliyi tüketiyor.

    Hayatınızın belli bir döneminde toksik bir ilişkinin taraflarından biri olduysanız eğer filmi izlerken kendinize dair bir şeyler bulmakta zorlanmayacaksınız. Tarafların tartışma üslupları, bir gece boyunca kısır bir döngünün içinde kısılıp kalmaları, geçirilen öfke nöbetleri, karşı tarafı kırmak için özenle seçilen sözler ve bu sözlerin dayanağını geçmişte yapılan fedakarlıkların (!) oluşturması vb. sebeplerin, filmin oldukça gerçekçi bir çift profili çizmesine yardımcı olduğunu söyleyebilirim.

    Film benim için son dönemde çıkan en iyi filmlerden biri. Siyah beyaz sahnelerden oluşan filmlerden hoşlanıyorsanız ve ilişkilerinde 5. yılı devirmiş bir çiftin, bir gece yarısı yaşadıkları krize şahit olmak isterseniz eğer bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

    İzleyecek olan herkese şimdiden keyifli seyirler diliyorum!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.