Scorpions, 1965’te Hannover’de kurulmuş olan bir Alman hard rock/heavy metal grubudur. Tam 21 adet stüdyo albümü, 4 adet de canlı albüm çıkarmıştır. Bu uzun süreçte birçok başarıya imza atan Scorpions, dünya çapında büyük bir hayran kitlesi kazanmıştır. İlk albümünü 1972’de çıkarmış olan grup; The Zoo (1980), No One Like You (1982), Rock You Like a Hurricane (1984), Still Loving You (1984), Send Me an Angel (1990), Wind of Change (1990) gibi hit parçalara sahiptir.

Kurulduğu günden bugüne birçok grup üyesi değişmiş olan Scorpions’un daimi üyeleri vokalde; Klaus Meine, gitarlarda ise Rudolf Schenker ve Matthias Jabs’dır. Son olarak kendi davulcularıyla anlaşamadıklarını açıklayan Scorpions, Lemmy Kilmister’ın ölümünden sonra Motörhead’in davulcusu Mikkey Dee’i gruba dahil etmiştir.

Daimi üçlünün kurmuş olduğu unutulmaz grup, 2010’da son albümleri olduğunu söylerek Sting in the Tail’i çıkarmış ve bir veda turnesi düzenlemiştir. Daha sonra bu fikirden vazgeçip Türkiye dahil olmak üzere 50.yıl dünya turnesi gerçekleştirmiştir. Daha önce de iki kere Türkiye’de konser vermiş olan grup, 2016’da verdiği konserle yılların eskitemediği enerjisini ülkemizde tekrar göstermiştir.

Bu konser öncesi Hürriyet ile röportaj yapmış olan grup üyesi Rudolf Schenker, 50 yıllık macerayı ve aralarındaki güçlü bağı şu şekilde anlatmıştır;

“Olağanüstü! 50 yılın hiçbir anını değişmem. Muhteşem bir yolculuktu. 2013’te bir gün, evde annemin bir fotoğraf albümünü bulmuştum. O albümde, 1965’te Scorpions adıyla birkaç arkadaşımla verdiğim konserlerden fotoğraflar vardı. Sonra o fotoğrafları gruba yolladım ve 2015’te Scorpions’un 50. yılı olacağını fark ettik. 50 yıl ayakta kalmak kimin başına gelebilir ki diye düşündük ve bu da bizi motive etti devam etmek adına. Her zaman arkadaşlığa ve takım çalışmasına inandık. Evet, iyi şarkılar yazdık ama arkadaşlığımız hepsinden önemliydi. Çünkü böyle uzun kariyerlerde birçok iniş ve çıkış yaşarsınız, bu duygusal dalgalanmaların ardından ruhsal açıdan sağlıklı kalabilmeniz için grup elemanları arasında sıkı bir dostluk olması gerekir. Bizde bu vardı.” (Hürriyet Kelebek, 2016)

Son albümünü 2015’te çıkarmış olsa da, 7’den 70’e birçok kitleye kendini sevdirmiş olan Scorpions; enerjisiyle, sanatıyla ve zevkli parçalarıyla kulaklarda ve kalplerde yaşamaya her zaman devam edecek!

Kaynakça

https://www.the-scorpions.com/band/

https://www.cnnturk.com/kultur-sanat/muzik/scorpions-istanbulda-konser-verdi

https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/scorpions-veda-turnesi-bir-hataydi-40136650

https://tr.pinterest.com/pin/464152305330826428/

https://iloveclassicrock.com/scorpions-just-started-working-with-motorheads-mickey-dee-for-new-album/