Antidepresan Etkisi Yaratan Lokasyonlar!

Antidepresan Etkisi Yaratan Lokasyonlar!
  • 4
    0
    0
    2
  •   Hiç şüphe yok ki; yeni yerler keşfetmek ve kendimize vakit ayırmak insanın kendisine uygulayabileceği en iyi terapi yöntemlerinden birisi. Kimi zaman doğanın o sessiz köşelerinde, kimi zaman hiç bilmediğimiz bir şehrin sokaklarında, kimi zaman da gözümüzün önündeki farkedemediğimiz güzelliklerde kendimizi buluruz. İşte bu yazımızda ise canınızın sıkkın olduğunda kendinize vakit ayırıp kafanızı toplayabileceğiniz mekanları listeledim. 

    • Nordfjord, Norveç

    Huzur denilince akla ilk gelen ülkelerden birisi olan Norveç’in Nordfjord bölgesi şüphesiz ki kafa dinlemek için biçilmiş bir kaftan. Birbirinden güzel manzaralar eşliğinde kendinizi uzun mu uzun düşüncelere atabilir ve dünyayla olan bağınızı tamamen koparıp huzur dolu bir yolculuk yapabilirsiniz. 

    Çevresinde çok sayıda ada, şelale ve etkileyici ormanlık alanlar bulunan Nordfjord, ülkenin batısında yer alıyor. Hem yaz hem de kış döneminde ziyaret edilebilen Nordfjord’ta rafting, kano, tekne gezisi ve kayak gibi pek çok aktiviteye katılabilir ve kelimenin tam anlamıyla huzuru kucaklayabilirsiniz.

    • Provence, Fransa

    Fransa’nın güney doğusunda bulunan Provence bölgesi; Paris’ten sonra Fransa’nın en turistik yeri olarak kabul edilmekte. Bünyesinde bulundurduğu Lavanta bahçeleriyle ve muhteşem doğasıyla birlikte Vincent Van Gogh, Cezanne gibi birçok ünlü sanatçıya da çalışmalarında ilham vermiştir. Ancak Provence sadece lavanta tarlalarından ibaret değil elbette. Tarih kokan şehirler, doğal güzellikler, dar sokaklar, birbirinden lezzetli meyveler,zeytin ağaçları, saraylar, ,amfitiyatrolar, Akdeniz iklimi, deniz, güneş, mutlu insanlar, huzur ve çok daha nicesi…

    • Zermatt, İsviçre

    Zermatt; İsviçre’nin güneyinde ve ülkenin Almanca konuşulan kesiminde bulunan, sade yapısı ve benzersiz doğasıyla birlikte özellikle kış aylarında ülkenin en turistik şehirlerinden birisi konumuna gelen bir şehirdir. Ayrıca şehrin etrafının ülkenin en yüksek ve muhteşem dağlarıyla çevrili olması da sizi dış dünyadan koparıp, kentin benzersiz doğasıyla başbaşa bırakmaya yardımcı oluyor. 

    Egsoz gazlarından tamamen arıtılmış ve içinizi sadece temiz havayla doldurabileceğiniz bu minik şehirde ise hiç araba olmaması da ayrıyetten dikkat çekmekte. Bu durum; gürültülü bir barı veya partiyi bırakıp şehir içerisinde kendinizi tamamen huzur içinde bulabileceğiniz bir ortama karşılık geliyor. Tüm bunların yanı sıra şehrin güvenli olmasıyla da birlikte kendinizi huzurun içerisinde bulabilirsiniz.

    • Bled Gölü, Slovenya

    Bled Gölü, Slovenya’nın Alpler’le buluştuğu ve büyük bir kısmı milli park olan Gorenjska bölgesinde yer alıyor. Gölün bu kadar popüler olmasının sebebi ise kuşkusuz nefes kesen bir manzaraya ve huzur dolu doğaya sahip olması..Birçok ünlü tepenin sarmaladığı gölün ve ortasındaki adacığın görüntüsü ise mevsim olursa olsun büyüleyici bir hale bürünüyor. Göle vuran yansımaların ve tepelerin ardında doğup batan güneşin ışık oyunları ise sizi kendi içinizde uzuun mu uzun bir yolculuğa sürüklüyor..

    Tam da bu yüzden, yeşil bir örtüye sahip bu güzel yerde ruhunuzu huzurla besleyebilirsiniz.

    • Kerpe, Kocaeli

    Kerpe, Kandıra’nın Karadeniz kıyısında doğal güzellikleri olan küçük bir kıyı kasabasıdır. Kuzeyde bulunan bu güzelliğin bizlere daha çok Ege hissiyatı yaşattığını belirtmeden geçemeyeceğiz. Kerpe’ye ilk adımınızı attığınız andan itibaren vücudunuzda fazla fazla mutluluk hormonu salgılanabilir keza daha önce böylesine sakin ve huzurlu bir yerde bulunmamış olma olasılığınız oldukça yüksek.

    Eklemek istediğiniz bir yer olursa yorumlarda benimle paylaşabilirsiniz! 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.