Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel

Crime Scene: The Vanishing At The Cecil Hotel
  • 0
    0
    0
    0
  • Duyduğumuzda bile içimizi ürperten ölümü ve getirilerini hepimiz biliriz. Elbette getirdiği kadar götürdükleri de çok fazladır. Ardında bıraktıkları, yaşananlar, yaşanamayanlar derken bu liste uzar gider.

    Hiç bir insanın ölümünü ve ardındaki sır perdesini merak ettiğiniz oldu mu? Bir video ile yıllarca medyanın ve insanların aklında soru işareti olarak kalan bir ölüm ve merak edilenler... 19 Şubat 2013'te, Los Angeles Şehir Merkezindeki Cecil Hotel'in üstündeki bir su tankında bulunan ceset ile tüm dünyanın gözü bir anda bu olaya döndü. Video kayıtları, soruşturmalar, geride kalan mesajlar derken günümüze kadar ulaşarak belgeseli dahi yapıldı. Peki nedir bu Cecil Hotel olayı?

    Her şey Elisa Lam adlı bir genç kızın Los Angeles'e yolculuk yapması ile başladı. Birtakım psikolojik srunlar ve yaşanan bunalımın etkisi ile iyileşmenin amaçlandığı bu yolculuk bütün olayları beraberinde getirdi. İçine kapanıklığın ve ruhsal sorunların tamamen geride kalacağı ve yalnız başına seyahat yapabilmenin cesareti de beraberinde getireceğinin düşünüldüğü bir serüvendi aslında. 

    Los Angeles denilince akılda canlanan görüntüleri biliriz. Canlı ve sıcak bir hayat ve arka planda müzik sesleri. Deniz, kum ve güzel bir içki. Peki ya şehrin asıl yüzü? Los Angeles medyaya yansıtıldığı tarafından çok aslında Suçlu insanların, uyuşturucu bağımlıların ve en çok da evsizlerin tercih ettiği bir şehir. Cecil Hotel ise tam da bu tarz hayat yaşayan insanların mesken tuttuğu bir konumda bulunan, adını tarihe suç olayları ile duyurmuş bir konaklama merkezi. Dışarıdan gelen bir insan için elbette bu tarz konuların bilinir olması zor. Ucuz fiyatı ile turistlerin tercih listesinin ilk sıralarında yer alma nedeni.

    Belgesel genç kızın hayatına odaklanırken, yaşadığı zorluklara da değiniyor. Ailesi, arkadaşları ve kullandığı tüm sosyal medyaların süzgeçten geçirildiği belgeselde röportajlara da yer verilmektedir. Los Angeles'ın gizli yüzüne ışık tutarken hiç bilmediğimiz konuları da gün yüzüne çıkarmaktadır. Suçlu görünen ancak masum olduğu sonradan anlaşılan birçok kişiyi barındırırken, psikolojinin insan yaşamı üzerindeki etkisini de objektif bir şekilde ele alıyor.

    Belgeselin yönetmenliğini ise suç ve gizli dosyalar hakkında araştırma yaparak olayları insana objektif bir şekilde aktarmayı amaçlayan Joe Berlinger üstlenmiştir.

    Fargmanı için:

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.