Rap Müziğin Haşarı Çocuğu Eminem Geri Dönüyor!

Rap Müziğin Haşarı Çocuğu Eminem Geri Dönüyor!
  • 0
    0
    1
    0
  • ‘Shady oyuna geri döndü ve onlar da bunu biliyor ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!’ En son albümünü 2013’te Kasım ayında çıkaran Eminem’in, bu yıl yepyeni bir albümle karşımıza geleceği kendi radyosu tarafından onaylanmış durumda! İlk olarak bu albümde her şey kesinleşmeden önce bizleri neyin beklediğini, yeni albümdeki olası konuk sanatçıları ve Eminem’in bu albümde hangi konulara değinebileceğini sizlere öncelikle bahsetmek istiyoruz.

    YENİ ALBÜM HAKKINDA: BİZİ NELER BEKLİYOR?

    SİYASİ VE SAKALLI

    Geçen ay HBO’nun yapımıyla "The Deviant Ones" adlı bir belgesel çekildi, ismini efsaneler arasına yazdırmış insanlarla röportajları barındıran belgeselde Eminem de vardı. Belgeselin galasına Eminem de katılmıştı fakat o, galadan yayınlanan fotoğraflarla herkesi şaşırttı! Albüm ya da şarkı çıkarmadan dünya Twitter gündemine girebilen nadir sanatçılardan biri olmalı herhalde! Geçen yaz da Drake’e yazacağı bir diss şarkısı dedikodusuyla iki gün boyunca listede kalan Eminem, bu yaz da sakallı fotoğrafıyla dünya gündemine oturdu. Sarı saçları ve pürüzsüz suratıyla alıştığımız Slim Shady’nin, geçen haftaki İngiltere'de Reading, Leeds ve Glasgow Festivalleri'nde de sakallı halini korumuş ve hatta vazgeçemediği üç numara saçını da uzatmış olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada Eminem’in bu albümde de sakalını koruyabileceğini düşünebiliriz. Aynı zamanda albümün diğer albümlerine göre daha içe dönük ve daha olgun bir albüm olacağını söyleyebiliriz. 2016 yılının aralık ayında "Bir albüm üzerinde çalışıyorum, bu da sizi o zamana kadar oyalar!" diyerek Campaign Speech adlı upuzun bir şarkı yayınlayan Eminem’in sözlerine bakarak artık o eski siyasetten uzak Eminem’i tarihe gömmüş olduğundan söz edebiliriz. 2004'te yayınladığı Encore albümünden beri neredeyse hiçbir siyası şarkı yapmayan Eminem bunu geride bırakmış gözüküyor. Özellikle Trump hakkındaki sözleriyle uzun süre tepki toplayan Eminem’in, bu siyasi duruşunu geçtiğimiz günlerdeki İngiltere'de Reading, Leeds ve Glasgow Festivalleri'nde giydiği "Fack Trump" tişörtleri ve performansları sırasında yaptırdığı "When I say f*ck, you say Trump" tezahüratları ile devam ettireceğini söylememiz mümkün.

    BAMBAŞKA BİR EMINEM

    Albümde şu ana kadar iki düet kesinleşmiş durumda. 2 Chainz bir röportajda Eminem’in albümü için stüdyoya girdiklerini söylemişti, her ne kadar bunu daha sonra reddetmiş olsa da başka kaynaklar bu haberi her seferinde doğruladılar. Geçtiğimiz günlerde ise Eminem’in radyosu Shade 45’dan gelen haberlerle heyecanımız gittikçe artmaya başladı. Eminem’in ilk single parçasının Pink ile olacağı doğrulandı! Daha önce iki kez düet yapan ikili, birini Eminem’in albümüne –ki bu parça gerçekten çok beğenilmişti, hatta parçayı Call of Duty bile oyununda kullanmıştı!- diğerini de Pink’in albümüne vermişlerdi. Bu sefer de aynı durum söz konusu. Çünkü Eminem’in ilk single parçası Pink’le, evet bunu kesin olarak biliyoruz. Fakat geçtiğimiz günlerde Pink, “Albümde sadece bir ama çok özel bir erkekle düet bulunuyor.” şeklinde bir açıklama yaptı. Neden Eminem olmasın diye düşünmekten kendimizi alamıyoruz. Albümün ismi hakkında ise tonlarca dedikodu dönüyor ama genel olarak kaynakların genel görüşü, bir önceki albümde yaptığı "The Marshall Mathers LP 2" gibi bir ikinci versiyon yapılmayacağı yönünde. Eminem’in son günlerde de sarışın ve hırçın halinden de uzaklamış olduğu düşünülürse gerçekten duygusal bir isim konulması söz konusu, umarım beklentileri isim konusunda bile karşılayabilirler! Diğer konuk sanatçılar hakkında birazcık konuşacak olursak, albümün prodüktörlerinden birinin Eminem’in fikir ve albüm babası Dr. Dre olduğunu biliyoruz. Ama tıpkı diğer albümlerinde yaptığı gibi Just Blaze, Khalid gibi başarılı prodüktörlere de yer vereceğinden de eminiz. Konuk olarak ise Big Sean, Kendrick Lamar ve Sia'nın bulunabileceği konuşuluyor. Aynı zamanda güvenilir kaynaklar da Eminem’in yakın dostu –yakın zamanda Shady Records’tan da ayrılan- 50 Cent ile tekrardan stüdyoya girebileceği üzerinde duruyorlar. Baylar ve bayanlar, konuklar kim olursa olsun: “Guess who’s back, back again? Shady’s back, tell a friend!”  

    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.