Bizi Hayata Döndüren Grup: Evanescence Ve İçe Dokunan Hit Şarkıları

Bizi Hayata Döndüren Grup: Evanescence Ve İçe Dokunan Hit Şarkıları
  • 4
    0
    1
    1
  • Herkesin hayatının bir döneminde kulaklıkla son ses rock- metal dinlediği bir zaman vardır. Benim o zamanlarımın tamamı Evanescence grubuyla geçmişti. Hayatımda özel olan pek çok anıya da eşlik etmiş bir gruptur benim için.

    Evanescence, şarkıcı ve piyanist Amy Lee ve gitarist Ben Moody tarafından Little Rock, Arkansas'ta 1995 yılında kuruldu. Bağımsız albümler kaydettikten sonra, grup ilk tam uzunluktaki albümleri Fallen'ı 2003 yılında Wind-up Records'ta yayınladı. Fallen, popüler single'lar "Bring Me to Life" ve "My Immortal" ın gücüyle 17 milyondan fazla kopya sattı. dünya çapında ve grubun altı aday arasından iki Grammy Ödülü kazanmasına yardımcı oldu. Bir yıl sonra Evanescence, dünya çapında bir milyondan fazla satan ilk canlı albümleri Anywhere but Home'u yayınladı. 2006 yılında grup, beş milyondan fazla kopya satan ikinci stüdyo albümleri The Open Door'u çıkardı.

    Grup, Haziran 2009'da yeni bir kadroyla yeniden bir araya geldi. Bir sonraki stüdyo albümleri Evanescence 2011'de yayınlandı. Billboard 200 listesinde 127.000 kopya satışla ilk sırada yer aldı. Albüm ayrıca dört farklı Billboard listelerinde bir numaraya yükseldi; Rock Albümleri, Dijital Albümler, Alternatif Albümler ve Hard Rock Albümleri listeleri. Grup 2012'yi son albümlerinin tanıtımı için The Pretty Reckless ve Fair to Midland gibi diğer gruplarla birlikte turneye çıkardı. Troy McLawhorn da bu süre zarfında tam zamanlı bir grup üyesi oldu. Albümün 2012'deki tur döngüsünün sona ermesinin ardından grup bir ara daha girdi.

    2015 yılında Evanescence aradan çıktı ve turneye devam edeceklerini duyurdu; ancak, Lee bunun yerine solo bir projeye odaklandığı için yeni Evanescence materyalinin üretilmediğini belirttiler. Ayrıca Balsamo gruptan ayrıldı ve yerine Jen Majura geçti. Mart 2017'de Lee, Evanescence'in 2017'de piyasaya sürülmek üzere dördüncü bir albüm üzerinde çalıştığını belirtti; Synthesis, 10 Kasım 2017'de dünya çapında piyasaya sürüldü ve grubun sound'unda stilistik bir değişikliğe işaret etti. 26 Mart 2021'de grup beşinci stüdyo albümleri The Bitter Truth'u yayınladı.

    Grubun kadrosu, ilk iki stüdyo albümünün prodüksiyonları ve promosyonları boyunca birkaç kez değişti: David Hodges 2002'de ayrıldı, kurucu ortaklar Moody 2003'te ayrıldı, basçı Will Boyd 2006'da ve ardından gitarist John LeCompt ve davulcu Rocky Gray 2007'de ve Terry Balsamo 2015'te. Sonuç olarak, grubun beş stüdyo albümünden hiçbiri aynı kadroya sahip değil. 

    Yakın zamanlarda da bir albümleri çıkmışken eski albümlerdeki favori şarkılarımı derledim. Keyifi okumalar!

    1. Bring Me To Life:

    2. Fallen:

    3. Call Me When You’re Sober:

    4. Going Under:

    5. My Immortal:

    6. Lithium:

    7. Everybody’s Fool:

    8. Good Enough:

    9. Whisper:

    10. Numb:

     

    Kaynak: 1.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.