Türkiye’De Bilim Kurgu Filmlerinin Çekilememe Nedenleri

Türkiye’De Bilim Kurgu Filmlerinin Çekilememe Nedenleri
  • 3
    0
    1
    0
  • Öncelikle bilim-kurgu filmi denildiğinde akla gelen ilk şey uzay oluyor. Aslında bu durum böyle değil. Bilim-Kurgu kategorisi olabildiğince geniş kapsamlıdır. İçerisinde zekayı,bilimi ve düşünme yetisini barındırır. Peki Türkiye’de bu kategoride çekilen filmler neden az veya neden yok?

     

    Türkiye’de bu kategoride film çekilememesinin nedenleri arasında ilk olarak görsel efektler yer almaktadır. Ücretli dizi-film sitelerine giriş yaptığınızda bir çok türk dizisi veya filmleri görmüş olmalısınız. Şu an popüler olan Netflix’de bir çok dizi veya filmlerimiz mevcut. Peki görsel efekt bulunduran dizilerimize ve filmlerimize dikkat ettiniz mi? İzlediğiniz zaman içinizden gerçekten mi ya… dediğinizi duyar gibiyim.

     

     

    Bilim-Kurgu filmlerinin hatta tüm film sektörlerinin diğer temel taşı ise filme ayrılan bütçe ve kullanılan malzemeler.Tenet filmini neredeyse herkes izlemiştir ve filmin yönetmeni Christopher Nolan, sınırlarını zorlayıp filme gerçekçilik kazandırmak için gerçek bir uçak kullanmıştır.Peki neden? Çünkü filme ayrılan bütçe 205 milyon dolar. Türkiye’de filmlere ayrılan bütçe ne kadar? Peki filmlerimiz ne kadar gişe yapıyor? Şu an Türkiye’de 90 milyon Tl gişe ile 7.Koğuştaki Mucize filmi sırasını koruyor. 2.sırada ise 85 milyon Tl ile Recep İvedik 5 yer almaktadır.

     

    Star Wars serisini izlemeyen yoktur. 1977 yılına göre filmde kullanılan efektlerin iyi olduğu konusunda umarım hemfikirizdir. Star wars’ın ilk  filmine ayrılan bütçe 11 milyon dolardır ve film serisinin toplam gişe hasılatı 4 milyar dolar. Türkiye’nin en pahalı filmine ayrılan bütçe 18 milyon. Peki filmde kullanılan görsel efektler?..

     

    Türkiye dizi ve film sektöründe tabi ki iyi başarılar elde eden bir çok dizi ve film barındırıyor. Dram-Komedi-Romantizm-Biyografi. Peki neden Bilim-Kurgu değil? Şu anda herkesin teknoloji ile içiçe olmasından dolayı bilim-kurgu dizileri ve filmlerine olan ilgiler daha da artmaktadır.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.