Müzik Ve Müzisyenler Hakkında İzlemeye Değer 10 Film

Müzik Ve Müzisyenler Hakkında İzlemeye Değer 10 Film
  • 2
    0
    1
    0
  • Müzik ve müzisyenler hakkında hafızalara kazınmış, hoşunuza gidebileceğini düşündüğüm bazı filmleri sizler için derledim. Keyifli okumalar!

    Not: 8 Mile, La La Land ve Bohemian Rhapsody gibi çok bilinen bazı filmler bu listede yer almayan, ancak yine de izlemeyenler için önerebileceğim yapımlar arasında.

    1-) Amadeus (Miloš Forman, 1984)

    Film, tarihin en yetenekli müzisyenlerinden Wolfgang Amadeus Mozart'ın hikayesini, Mozart ile aynı dönemde yaşamış İtalyan müzisyen Antonio Salieri'nin hikayesi ile paralel bir şekilde anlatıyor. 8 dalda Oscar kazanan 1984 yapımı filmin yönetmenliğini, One Flew Over the Cuckoo's Nest filmiyle de büyük başarı yakalayan Miloš Forman yapıyor.

    IMDb Puanı: 8.3

    Süre: 180 dakika

    2-) Almost Famous (Cameron Crowe, 2000)

    Cameron Crowe'un yarı otobiyografik tarzındaki bu filmi, müziğe tutkun William'ın, bir rock grubu olan Stillwater ile hikayesini anlatıyor. Filmin kadrosunda Patrick Fugit, Billy Crudup, Kate Hudson ve Frances McDormand gibi isimler yer almakta.

    IMDb Puanı: 7.9

    Süre: 122 dakika

    3-) Ray (Taylor Hackford, 2004)

    Film, özellikle soul, caz ve blues müzikte önemli işlere imza atmış Ray Charles'ın hayatının 30 yıllık bir kısmını anlatıyor. Filmde, henüz 7 yaşındayken gözlerini kaybeden Charles'a hayat veren Jamie Foxx, bu rolüyle En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'a da uzanmıştı.

    IMDb Puanı: 7.7

    Süre: 152 dakika

    4-) Walk the Line (James Mangold, 2005)

    Amerikan şarkıcı ve söz yazarı Johnny Cash'in hayatı ve June Carter ile olan ilişkisi üzerinde duran filmde, başrolleri Joaquin Phoenix ve Reese Witherspoon paylaşıyor.

    IMDb Puanı: 7.8

    Süre: 153 dakika (Genişletilmiş versiyon) / 136 dakika (Normal versiyon)

    5-) La Vie En Rose (Olivier Dahan, 2007)

    Film, ikonik Fransız şarkıcı Édith Piaf'ın hayatını anlatıyor. Bu filmde Piaf'a hayat veren Marion Cotillard, performansıyla En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı da dahil olmak üzere pek çok ödül almıştı.

    IMDb Puanı: 7.6

    Süre: 140 dakika

    6-) Inside Llewyn Davis (Ethan Coen, Joel Coen, 2013)

    1960'ların New York'unda, geçimini müzikle sağlamaya çalışan Llewyn Davis'in hikayesini kara komedi ve dram karışımı bir dille anlatan filmin kadrosunda, Oscar Isaac, Carey Mulligan ve Justin Timberlake gibi isimler bulunuyor.

    IMDb Puanı: 7.5

    Süre: 104 dakika

    7-) Whiplash (Damien Chazelle, 2014)

    Damien Chazelle'in çok ses getiren ve insan psikolojisinin sınırlarını ölçen bu filminde, başarılı bir baterist olmak isteyen Andrew'in, konservatuarın en prestijli hocası olan Terence Fletcher ile ilişkisini ve yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Miles Teller ve canlandırdığı Fletcher karakteriyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanan J.K. Simmons bulunuyor.

    IMDb Puanı: 8.5

    Süre: 106 dakika

    8-) Coco (Adrian Molina, Lee Unkrich, 2017)

    Animasyon türündeki bu film, iç ısıtan hikayesiyle ileride büyük bir gitarist olmak isteyen Miguel'in ölüler diyarındaki maceralarını anlatıyor.

    IMDb Puanı: 8.4

    Süre: 105 dakika

    9-) Rocketman (Dexter Fletcher, 2019)

    Film, müzik sektörünün en önemli isimlerinden biri olan Elton John'un hayatını ve söz yazarı Bernie Taupin ile olan ilişkisini anlatıyor. Filmde John'u Taron Egerton canlandırıyor.

    IMDb Puanı: 7.3

    Süre: 121 dakika

    10-) Soul (Pete Docter, Kemp Powers, 2020)

    Soul, caz müzisyeni olmak isteyen bir öğretmen olan Joe'nun ruhlar diyarına geçmesini ve burada başına gelenleri eğlenceli bir şekilde anlatan bir animasyon filmi.

    IMDb Puanı: 8.1

    Süre: 100 dakika

    Kaynak

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.