Viyana Gezi Rehberi

Viyana Gezi Rehberi
  • 3
    0
    0
    0
  • Viyana'da imparatorluk hatıraları, opera tiyatroları ve lezzetli hamur işleri ile dolu güzel bir mekan, çoğunlukla düşüncelerinde ziyaret edilir. Yine de, Yüksek Barok'tan 19. yüzyıldaki devasa imparatorluk yapılarına, 20. yüzyılın başlarındaki Jugendstil dekoratif stiline (Art Nouveau) kadar çeşitli mimari şölenlerle şehir, şehrin ihtişamının çoğunu alt edebilir.

    10. yüzyılda, Viyana önemli bir merkezdi ve 1278'de Rudolf Hapsburg düştü, ancak kasabanın İmparator'un İkametgahı haline gelmesi 1683'e kadar değildi. Büyük soylu aileler, Viyana'nın barok yönünü sağlayan bir dizi binaya akın etti. Habsburg döneminin bitimine doğru çağın ideolojik aşkları için verimli bir zemin haline gelen kent, günümüzde Freud, Klimt ve Schiele'nin hayaletleri kentin en büyük turistik cazibe merkezleridir.

    Ne yapmalı ve ne görmeli

    Tarihi merkezi ya da sadece 1 km çapındaki kapalı şehri ile Central Wien, oldukça küçüktür. Orada ve Ringstrasse boyunca en önemli cazibe merkezleri vardır - tramvaylar ve araçlar tarafından engellenen ve çekirdeğin etrafında bir halka cadde oluşturan bulvarlar dizisi. Schönbrunn'un muhteşem imparatorluk sarayı gibi uzak yerlere bile toplu taşıma kolaylığı 30 dakikadan daha kısa bir sürede ulaşılabilir. Ancak, şehrin ünlü büyük ve eski püskü ışıltılı kahvelerinden birinde sakin bir gün geçirmeden, tüm muhteşem kaleler ve müzeler için Viyana ziyareti asla tamamlanmış sayılmaz.

    Konaklama


    Yaz aylarında önceden rezervasyon yaptırmak daha ucuz konaklama için önemlidir. Birçok hostel, Westbahnhof'un yanında, merkezden birkaç durak ötede yer almaktadır. Küresel rezervasyon sistemlerinden ve otellerden özel tasarruf. Tüm özel fırsatlar tarafımızca bulunur ve Hotels-scanner.com yüzde 80'e kadar tasarruf sağlayabilir.

    Sadık


    Belvedere (her gün 10:00–6:00), Güney Çevre Yolu üzerindeki Viyana'nın en iyi binalarından biridir (10:00–17:00 Oberes 14 €, karma bilet 20 €) Eğimli resmi bir bahçede iki çarpıcı barok ev karşı karşıya diğeri. Klimt'in The Kiss de dahil olmak üzere şehirdeki en iyi resimleri, Oberes Belvedere'de sergilenirken, Unteres Belvedere ve Orangerie geçici sergiler sergiliyor.

    Kale

    Geniş ve cömert bir şekilde dekore edilmiş Hofburg Sarayı, Viyana'nın başlıca imparatorluk yerlerinin çoğuna ev sahipliği yapan Graben'in güneydoğusunda bir blokta yer almaktadır. Kaiserappartments'ın dışında, Kutsal Roma İmparatorluğu'ndan kalanlar ve Hapsburger Kraliyet Mücevherleri (Pzt ve Çar-Paz 9.30-17.30) dahil, Avrupa'nın en güzel ortaçağ el sanatları ve kuyumcularından bazılarını bulabilirsiniz. Sadece daha etkileyici Schatzkammer'den yararlanın. 12 €). Viyana'nın en uzun süreli turistik fotoğraflarından ikisi de Hofburg'da, şarkı söyleyerek ve at toplayarak görülebilir. Schatzkammer boyunca uzanan basamaklar Hofmusik Kapelle'ye çıkar (10:00-23:00, Cuma 11:00-11:00 ücretsiz) burada 08:30'dan itibaren ücretsiz ayakta bilet alabilirsiniz (veya 10-36 €; önceden rezervasyon yaptırın) Wien Boys' Korosu Şarkı Ayini için (Eylül ortasından Haziran'a 9:15; t 01:533 99 27).

    Judenplatz

    Stephansdom'un kuzey batısındaki Judenplatz, Viyana'nın en sevimli küçük yerlerinden biri olmasına rağmen, İngiliz sanatçı Rachel Whiteread'in kasıtlı olarak loş beton bir Holokost Anıtı tarafından yönetiliyor. Meydan, ortaçağ Yahudi gettosunu ve 14. yüzyılda bir sinagogun temellerini 8:00'de (Pzt Per ve Paz 10:00-6:00, Cuma 10:00-16:00) muhteşem Judenplatz Müzesi'nde anıyor. Viyana'da bazı ortaçağ Yahudi hayatını yaşamak için. Bilet, Stephans Platz'ın güneyindeki Dorotheergasse 11'e (Pzt-Cum & Paz, 10:00-18:00 arası) büyüleyici Yahudi Yahudi mirası ve kültürü Müzesi'ne girişi içerir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.