Amerika’da doğan çocukların Is Imkani

Amerika’da doğan çocukların Is Imkani
  • 0
    0
    0
    0
  • İŞ İMKANLARI
    Amerika’da doğan çocukların ailelerinin hangi ülke vatandaşı olduğuna bakılmaksızın verilen Amerikan Vatandaşlığı ile birlikte çocuğunuz aynı bir Amerikan Vatandaşı gibi hak ve imkanlara sahip olacaktır. Çocuğunuz Amerika’da hiçbir yasal engel olmadan iş bulabilir ve çalışabilir durumda olabilecektir.

     

    Amerika Birleşik Devletleri, hiç şüphesiz dünyanın en iyi ekonomisine sahip, en gelişmiş ülkelerinden birisi hatta birincisidir. Her anlamda global bir dev olan ve fırsatlar ülkesi olarak adlandırılan ABD Geçmişte yabancı uyruklu insanları ülkesine sadece işçi olarak kabul eden bu güne gelindiğinde pek çok branşta ortaya çıkan personel açığını kapatmak için, çok daha iyi şart ve fırsatlar sunarak yabancı ülkelerden beyin ve beden gücü ithal eden bir devlet statüsü kazanmıştır.

     

    En başta da dev adımlarla ilerleyen ve sınır tanımayan bilişim ve internet teknolojisi gelmekte, pek çok branşta yeni iş alanlarının ortaya çıkmasına ve yeni yeteneklerin bu alanlarda görev almasına olanak sağlamaktadır. Amerikalı şirketler de bu konuda en çok software, bilgisayar mühendisliği, bilişimci, uluslararası ticaret, bio teknoloji gibi alanlarda verimli olabilecek kişileri, dış ülkelerden sınırlarına getirerek, onlara vize ve çalışma izninin yanı sıra başarılarını katlayabilirlerse vatandaşlık hakkı edinme olanakları da sağlamaktadır. ABD de işçi olarak çalışmak diğer ülkelere nazaran daha kolaydır çünkü bu ülkede dil, din ve ırk ayrımı gözetilmeden, herkese eşit kurallar çerçevesinden bakılmakta, buda Amerika’yı çalışma hayatı için daha cazip kılmaktadır.

     

    İyi bir eğitim almış, stajını gelişmiş bir ülkede tamamlamak, kariyerini zirvelere taşımak isteyenler için bulunmaz bir fırsat olan Amerika rüyası, öncelikle Amerika vatandaşlığına kabul edilmekle ya da Greencard alarak sosyal güvenlik numarasına sahip olmakla başlamaktadır. Bunların hiçbirisine sahip değil fakat yine de ABD de çalışmak istiyorsanız da Employment Authorization Document yani Çalışma iznini almanız gerekmektedir. Ya da eğitiminizi Amerika da tamamlamış ve kendi iş alanınızda çalışmayı planlıyorsanız, Internship size hem staj yapıp hem de işinizi icra edip, para kazanma imkânı sunmaktadır. Ülkede yabancı işçilerin çalışma izinlerini, kişinin bünyesine bağlı bulunduğu kurumların takip etmesi gerekmektedir.

     

    Eğer çalışma izniniz yoksa ve sicilinizde de bir sorun görünmüyorsa, bu durumda çalıştığınız kurumun size H_1çalışma vizesi çıkarması gerekmektedir. Amerika da iş kanunlarında yer alan bir başka uygulamada, çalışanın işine son verilmesi söz konusu olduğunda, iş yerinin bu durumu iki ay önceden çalışanına bildirmesidir. Böylelikle işten ayrılacak olan kişinin bu süre zarfında yeni bir iş bulmasına ve işten ayrıldığında yaşayabileceği ekonomik sıkıntının da önüne geçilmesi planlanmaktadır. Bu ülkede İşçiye duyulan saygı ile hiçbir emek karşılıksız kalmamakta, ekonomik sıkıntılar kolaylıkla aşılmaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.