İzlerken Gerilmekten Yorulacağınız Filmler

İzlerken Gerilmekten Yorulacağınız Filmler
  • 4
    0
    1
    0
  • Gerilim filmi arayanlar buraya! izlerken sizi gerilmekten yoracak 8 filmlik bu liste tam size göre.

    1-) Good Time (Benny Safdie, Josh Safdie, 2017)

    2019 yapımı Uncut Gems filmiyle adlarından sıkça söz ettiren Safdie kardeşlerin bu filminde başrol Robert Pattinson'ın. Film, başarısız bir soygun denemesinin ardından hapishaneye düşen kardeşi Nick'i kurtarmaya çalışan Connie'nin hikayesine odaklanıyor. Etkili müzik kullanımı ve sıra dışı çekim açılarıyla 1 saat 41 dakikalık bir gerilim şöleni sunan bu film, Türkiye'de BluTv üzerinden izlenebilir.

    2-) Shiva Baby (Emma Seligman, 2020)

    Emma Seligman'ın 2018 yapımı 8 dakikalık aynı isimli kısa filminden uyarladığı bu yapım, bir Yahudi ritüeli olan Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına giden Danielle'in hikayesini anlatıyor. 1 saat 17 dakikalık süresiyle kısa sayılabilecek bir film olan Shiva Baby, MUBI üzerinden izlenebilir.

    3-) Prisoners (Denis Villeneuve, 2013)

    Uzun süredir beklenen Dune filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan Denis Villeneuve'ün yönetmenliğini yaptığı bu filmde başrolleri Hugh Jackman ve Jake Gyllenhaal paylaşıyor. 2 saat 33 dakikalık süresi olan film, kızı kaçırıldıktan sonra adaleti kendi elleriyle sağlamaya çalışan bir adam olan Keller ile kaçırılan kızı bulmaya çalışan genç dedektif Loki'nin hikayesini başarılı bir sinematografi ve yüksek kalibreli oyunculuklarla anlatıyor.

    4-) Perfect Blue (Satoshi Kon, 1997)

    Şarkıcılık kariyerini bırakıp oyuncu olmaya karar veren Mima Krigoe'nun hikayesini anlatan bu yapım, farklı kurgusuyla sadece sizi germekle kalmayıp, film bittiğinde neler olduğunu anlamamış bir halde kalmanıza da sebep olabilir. Anime türünün en başarılı gerilim filmlerinden sayılan Perfect Blue, 1 saat 21 dakikalık bir süreye sahip.

    5-) Dogtooth (Yórgos Lánthimos, 2009)

    Yunan sinemasının parlayan yıldızı Yórgos Lánthimos'un bu filmi, şehir dışında yaşayan anne, baba ve ergenlik dönemindeki üç çocuğun yaşantısını olabilecek en farklı ve gerici şekilde konu ediyor. En İyi Yabancı Film dalında Oscar adaylığı da bulunan bu filmin süresi 1 saat 36 dakika.

    6-) Darbareye Elly (Asghar Farhadi, 2009)

    A Separation ve The Salesman gibi önemli filmlerde imzası bulunan Asghar Farhadi, bu filminde Almanya’dan İran’ı ziyarete giden Ahmat ve arkadaşları birlikte bir tatil planı yaparlar ve Elly'yi de bu plana dahil ederler. Ancak tatilin ikinci gününde Elly'nin ortadan kaybolmasıyla işler değişir. Yalanların üst üste geldiği bu İran filminin süresi 1 saat 59 dakika.

    7-) After Hours (Martin Scorsese, 1985)

    New York’ta keyifli ve lüks bir yaşam süren bilgisayar programcısı Paul Hackett bir gecede başına gelenlerin anlatıldığı bu filmde, siz de en az Paul kadar yaşananlardan etkilenebilirsiniz. Usta isim Scorsese'nin 80'ler başyapıtlarından olan bu filmin süresi 1 saat 38 dakika.

    8-) Climax (Gaspar Noé, 2018)

    Fransa’daki köhne bir dans kulübünde geçen uzun bir geceyi takip eden bu Gaspar Noé filmi, ön plana çıkan atmosferiyle size farklı bir deneyim yaşatmaya hazır bir film. Bu yapımın süresi 1 saat 37 dakika.


    Yorumlar (1)
    • twitter'da 9 film diye paylaşılmış. 1 tane borçlusunuz bize :)

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.