Albüm,Levent Yüksel'in ilk albümü olması yönüyle bir kenara , albümde yer alan şarkı sözlerinin çoğunun da Türk müzik tarihinin usta isimlerinden Sezen Aksu'ya ait olmasıyla da dikkat çekiyor. Albümde yer alan şarkıların dokuzu Sezen Aksu'ya aitken biri (Dedikodu) Orhan Veli'nin şiirinin bestelenmesiyle hazırlandı. "Medcezir" 21 Mart 1993'te Tempa&Foneks tarafından yayımlandı , dönemin koşullarında kısa sürede beğenilmeye başlandı ve yok satanlar listesine demir attı.Albüm 10 şarkıdan oluşuyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. Albümdeki şarkıların düzenlenmesi Uzay Heparı ve Erdem Sökmene ait. Albüm aynı zamanda 2017'de Hürriyet tarafından düzenlenen Türkiye'nin en iyi 100 albümü listesinde de kendine dördüncü sırada yer buldu.

Levent Yüksel albümün hikayesini şöyle anlatıyor.

Albümleri 'tarih' yapan zaman aldırmaksızın dinlenebilir oluşudur ve bu oran Medcezir'de zirvededir. Albümün her şarkısının 'top' oluşu günümüzde çok alışık olduğumuz bir şey değildir ve Levent Yüksel Medcezir'de bunu fazlasıyla başarmıştır. 

Albümün şarkılarını listeleyecek olursak, albüm ilk olarak Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk isimli şarkıyla başlıyor ,sırasıyla Medcezir, İstanbul, Kadınım , Beni Bırakın , Tuana,Uçurtma Bayramları , Dedikodu, Bu Gece Son ve Yeniden Başla albümde kendilerine yer buluyor. 

Bana soracak olursanız ,albümde yer alan her bir şarkının kendine has aurası var ve hepsinin yeri ayrı ama en özelini soracak olursanız Medcezir derim. Herkesin albümdeki bütün şarkıları en az bir kere dinlemesi gerektiğini düşünüyorum ki mutlaka bu yazıyı okurken "şunu kesinlikle dinlemeliyim" diyeceğiniz şarkılar olmuştur, keyifli okumalar ve dinlemeler diyerek yazımı sonlandırıyorum.

Albüme buradan ulaşabilirsiniz.https://youtu.be/u3U3swK5RsI

Hoşçakalın!