Türk Rock'ının keşfedilmemiş cevherlerinden: "Kül"

Türk Rock'ının keşfedilmemiş cevherlerinden: "Kül"
  • 3
    0
    0
    0
  • 2005 yılında kurulan Kül, rock müziğin türlerinden çoklu besleniyor. Arın Kuşaksızoğlu (vokal), Akay Taşkıntuna (bateri), Mehmet Yaranona (gitar) ve Koray Erkan (bass) grubu oluşturan isimler. Spotify'da aylık 1.700 dinleyiciye sahip olan grubun ilk albümü "Artık Güçler Dengede" 2011 yılında yayımlandı.

    "Artık Güçler Dengede" albüm kapağı.

    Grubun albümü çıkarabilmesi için itici güç olan, aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü üstlenen Tarkan Gözübüyük hakkında grubun bateristi Akay Taşkıntuna şöyle söylüyor:

    "En büyük desteği Tarkan Gözübüyük'ten aldık. Onunla tanışmamız 2005'te katıldığımız ve Tarkan'ın jürisinde yer aldığı yarışmaydı. Yarışma için yaptığımız şarkı, albümün açılış ve klip şarkısı 'Derin'. Tarkan demomuzu dinledi ve işin ucunu bırakmamamızı söyledi. Sonra yaptığımız her şarkıyı ona dinlettik. Artık albüm kaydına başlamamız gerektiğini söyleyen de Tarkan oldu. 2008'de de kıvılcımı ateşledik."

    Artık Güçler Dengede albümünün Spotify linki: target="_blank" rel="noopener">

    Grubun vokalisti Arın Kuşaksızoğlu, aynı zamanda oyuncudur. Birçok reklamı seslendirmiş ve bazı reklamlarda bizzat kendisi oynamıştır. Daire, Kaygı, Noah Land gibi filmlerde rol almıştır.

    Kül'ün ikinci stüdyo albümü "Ait ve Dair" 2019 yılında yayımlanmıştır. Çizgisini ve kalitesini bu albümlerinde de bozmayan grup, Türk rock müziğinde eşsiz bir lezzette sahip sesleri bizlere sunuyor. Grubun hak ettiği değeri görmüyor olması gerçekten üzücü bir durum. Sabırla, özveriyle müziklerini icra eden bu grubu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

    Ait ve Dair albümünün Spotify linki: target="_blank" rel="noopener">


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.