İBB Meclisi onayladı: Zeki Müren’in Adı Yaşadığı Sokağa Veriliyor

İBB Meclisi onayladı: Zeki Müren’in Adı Yaşadığı Sokağa Veriliyor
  • 2
    0
    0
    0
  • "Sanat Güneşi" olarak bilinen Zeki Müren’in adı, İBB Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararla 24 yıl boyunca yaşadığı Akağaç Sokağı’na verildi. 

    İstisnalar hariç sokak ve cadde adlarının değiştirilmesinin adres sistemini bozduğu gerekçesiyle uzun süredir izin verilmiyordu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin oybirliği ile onaylanan kararıyla birlikte, 1996 yılında hayatını kaybeden sanatçının "24 yılını geçirdiği sokakta" isminin yaşatılacağı duyuruldu. Söz konusu teklif aslında Eylül ayında gündeme gelmişti. Teklif Harita, Kültür ve Sanat komisyonlarına yönlendirilmişti ancak bugün komisyonun çalışmaları tamamlamasıyla birlikte oylamaya sunularak kabul edildi.

    Beşiktaş Belediye Meclisi’nin 21 Mayıs 2021 tarihli tavsiye niteliğindeki kararında özetle şöyle denilmişti:

    “Söz konusu Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokakta 1962-1986 yılları arasında yaşayan Zeki Müren’in yaşadığı sokağa isminin verilmesi sevenleri tarafından sosyal medyada gündem olmuştur. 600’ü aşkın plak ve kaset dolduran, 1955’te ‘Manolyam’ adlı şarkısıyla Türkiye’de ilk kez verilen Altın Plak Ödülü’nü alan ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilen Zeki Müren şöhretinin doruğunda olduğu 1962-1986 yılları arasında Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, 6 numaralı villada yaşaması sebebi ile isminin sokak ismine verilmesi uygun olacağı düşünülmüştür. Akağaç Sokağın isminin ‘Zeki Müren Sokak’ olarak değiştirilmesine ilişkin komisyon raporunun aynen kabulüne meclise katılanların oybirliği ile karar verilmiştir.”

    Kaynak: BirGün


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.