Kışın Artan Cilt Kuruluğu, Kızarıklık, Pullanma, Kaşıntı!

Kışın Artan Cilt Kuruluğu, Kızarıklık, Pullanma, Kaşıntı!
  • 0
    0
    0
    0
  • Artan soğuk havalar… Cilt kuruluğunun temel sorunu soğuk havalar olabilir. Soğuk havalarla birlikte ciltte nem kaybı, kaşıntı ve tahriş artarak size konforsuz günler geçirtebilir.

    Peki cildimiz kışın neden hassaslaşır? Soğuk hava, cildimizin temel koruyucu bariyerinin zayıflamasına ve nem kaybetmesine sebep olur. En çok dış etkenlere maruz kalan ellerimiz, burun ve dudaklarımızdaysa bu etkiyi fazlasıyla hissederiz.

    Daha Neml i Bir cilt İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

    1/ Önerilen Sıcaklık: Sanılanın aksine su cildi nemlendirmez! Özellikle duş alınan suyun 35 dereceyi geçmemesi önerilir, cilt kurululuğunuz varsa temelde bu nokta çok önemli olabilir sizin için

    2/Cildin Derinlemesine Nemlendirilmesi: Cildin koruyucu bariyerini güçlendirmek için size uygun yoğunlukta bir nemlendirici kullanmalısınız. 

    3/ Soğuk Havalarda Kıyafet Seçimi: Cildiniz her koşulda kuruysa pamuklu veya ipek gibi tahrişe sebep olması düşük ihtimalli olan dokularda kıyafetler seçin.

    4/ Kış Menüsü: Su kaybınızı önlemek için bol sıvı tüketmelisiniz! Temelde su ve bitki çayları size uygun olacaktır.

    5/ İpuçları: Soğuktan üşümüş ellerinizi sıcak su ile yıkamayın! Çünkü bu termal şoka sebep olarak kılcal damarlara zarar verebilir ve cildinizin koruyucu bariyerini tahriş edebilir aynı zamanda. Yüksek rakımlarda ve hatta karlı kış günlerinde de güneş koruyucunuzu sürmeyi ihmal etmeyin.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.