Cassius Marcellus Coolidge

Cassius Marcellus Coolidge
  • 3
    0
    0
    0
  • Antropomorfize (insani nitelikler atfedilmiş) edilmiş hayvanlar, bazen gerçekten tuhaf olsa bile her zaman popülerdir. Bir tepki uyandıracak kadar bizi içine alırken, eğlenceli olacak kadar da bizden uzaktaymış hissi veriyor.
    Bu resim, Poker Oynayan Köpekler adlı bir serideki on altı resimden biridir. Coolidge (1844–1934) 1903'te reklam ajansı Brown & Bigelow için çalışmaya başladıktan sonra yapıldı. Seri, purolar için bir reklam kampanyasının parçası olarak üretildi ve bunları sergileyen ürünler Amerika'da binlerce kişi tarafından yaygın olarak kullanıldı. Bu çalışmada insan davranışının bir parodisi bizi güldürür çünkü onunla bir düzeyde özdeşleşiriz. A Friend In Need ayrıca oldukça anlaşılabilirdir: Ezoterik ipuçları veya semboller yoktur, yani herkese ulaşabiliyor.
    Bu görüntünün bir reklam olarak hayata başladığı göz önüne alındığında, reklam dünyası ile sanat dünyası arasındaki ayrımı aşmak oldukça iyi olmuş görünüyor. Louvre'da asla asılı kalmayacak olsa da, yine de oldukça göz alıcı bir yaşam sürmeyi başardı.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.