Christopher Nolan'ın Yeni Filmi Oppenheimer'a Dair Tüm Detaylar

Christopher Nolan'ın Yeni Filmi Oppenheimer'a Dair Tüm Detaylar
  • 3
    0
    0
    1
  • Florence Pugh, Rami Malek ve Benny Safdie, Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer'ın kadrosuna katıldı. Filmde Pugh, ABD Komünist Partisi'nin bir üyesi olan Jean Tatlock'ı canlandırırken Rami Malek bir bilim insanına hayat verecek. Ayrıca Benny Safdie de "hidrojen bombasının babası" olarak bilinen Edward Teller rolüyle karşımıza çıkacak.

    Daha önce Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon ve Robert Downey Jr. gibi yıldız isimler filmin kadrosuna katılmıştı. Bu isimlerden Cillian Murphy, J. Robert Oppenheimer’ı; Emily Blunt ise onun eşi Katherine “Kitty” Oppenheimer'ı canlandıracak. Matt Damon, Manhattan Projesi'nin başındaki Korgeneral Leslie Groves'u, Robert Downey Jr. ise Atom Enerjisi Komisyonu'nun başkanı Lewis Strauss'a hayat verecek.

    Senaryosu daNolan'a ait olan film, II. Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren Amerikalı nükleer fizikçi J. Robert Oppenheimer’ın yaşamını ve atom bombasının gelişimini konu alacak. Ayrıca proje, 2005 yılında yayımlanan ve Pulitzer Ödülü de kazanan "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" isimli kitabı baz alacak. Böylece Nolan, 2017 yapımı Dunkirk filminin ardından bir kez daha II. Dünya Savaşı dönemine dönmüş olacak.

    The Dark Knight üçlemesi, Inception, Interstellar, The Prestige, Memento ve Tenet gibi pek çok popüler yapımda imzası bulunan Christopher Nolan'ın yeni filmi Oppenheimer, 21 Temmuz 2023'te vizyona girecek.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.