İsrailli Müzisyenin Türkiye’deki Yükselişi

İsrailli Müzisyenin Türkiye’deki Yükselişi
  • 2
    0
    0
    0
  • Merhabalar efendim.

    Yaklaşık bir aydır tüm instagram aynı şarkıyla çınlıyor. Nerede bir reels görsem arka fonda aynı müzik. Öyle dokunaklı bir müzik ki dinleyeni alıp götürüyor adeta. Meraktan karnıma ağrılar girdi ve detaylı araştırmalarımı yapıp hemen sizlerle de paylaşmak istedim.

    Bahsettiğim müzisyen LDRDO. Okunuşu El Dorado şeklindeymiş. Asıl ismi David Levi olan İsrailli müzisyen funk, groove ve Orta Doğu'nun notalarını, enstrümantal bir şekilde gitarla harmanlıyor. David, ne yazık ki sonradan keşfettiğimiz bir müzisyen oldu. Geç olsun ama güç olmasın diyelim. Son zamanlarda sosyal medyada ön plana çıkan şarkısı ise "Lost in the Fire" adlı albümünde bulunan "W. Monroe" şarkısıdır. Bu şarkıdaki gitar melodilerini kuşların uçtuğu, İstanbul'un panoramasının görüntülendiği, herhangi birinin bir gününü özetlediği bir videoda görebilirsiniz. Hatta ekşisözlük'te çoktan adına başlık açılmış. Bizi alıp eskilere götüren bu şarkı ve Bonus Jam, Lost in the Fire adlı şarkılarında da yine benzer gitar melodisini duyabilirsiniz. Disko Zb isimli çalışmasında ise daha çok Arabic melodiler kulağa fısıldıyor. Diğer şarkılara göre, daha oryantalist ve etnik olduğunu söyleyebilirim. 

    Aslında şarkılarına tamamen enstrümantal demek doğru olmaz çünkü şarkıların belirli kısımlarında birkaç cümleye de yer vermiş kendisi. Az sözlü, bol müzikli bir şölen sizleri bekliyor. Kendisiyle konuşma fırsatım oldu ve yeni projelerin yolda olduğunu söyledi. Müzikleri çok spesifik bir tarzda. Onu özel kılan da bu bence. Kendisi de çok mütevazi ve sevecen birisi. Tüm tebriklerinizi kabul ediyor. 

    Haydi gelin şimdi hep birlikte W. Monroe ile nostaljik bir hatıralar gezisi yapalım! 
    01:30'a gelince uyandırın! 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.