Bugün sizlere Fresh (2022) filminden bahsetmek istiyorum. 

Film, yalnız bir kadın olan Noa’nın hikâyesini konu alıyor. Noa, genç ve güzel bir kadındır; hayatında bir erkeğin olması için çaba sarf etmektedir. Bu arayışları sürerken Steve adında yakışıklı bir erkekle tanışır. Steve oldukça kibar, düşünceli ve hoş birisi gibi dursa da Noa için karanlık planları vardır.

Filmi gördüğüm anda oyuncu kadrosundan kaynaklı bir heyecan duymuştum. Normal People dizisinde kendisinden söz ettiren Daisy Edgar-Jones ismini görmek benim heyecanlamamı ve filmi izlememi sağlayan unsurlardan biriydi. Fakat bu heyecanı filmin tamamına yaydığımı söylemek imkansız. Film benim için tam bir hayal kırıklığı.

Öncelikle senaryo gayet sıradan ve tahmin edilebilir. Evet bu filmden tahmin edilemeyen kurgu beklemiyorduk fakat bu kadar basit bir kurgu da beklemiyorduk. Film vaat ettiği korku ve gerilim hislerini asla yaşatmıyor. Bundan öte izleyene herhangi bir duygu yaşatmıyor. İlerleyen sahneler ve karakterlerin gelişimleri bir yerden sonra saçmalamaya başlıyor. Serin kanlı, profesyonel bir katil karakteri ile uyuşmayan karakter gelişimi bir yerden sonra sıkıcı ve aptalca gelmeye başlıyor.

Oyunculuk kısımlarına gelirsek Sebastian Stan ve Daisy Edgar-Jones senaryonun ve karakterlerin vasatlığını göz önünde bulundurursak gayet iyi oyunculuklar sergilemişler. Filmi yukarıya taşıyabilecek tek nokta da bu sanırım.