Formula 1 ekibi uzun süredir Amerika'da ikinci bir yarış düzenlemek istiyorlardı ve bunu başardılar. Miami, 2022 yılı da dahil olmak üzere 10 yıl boyunca Formula 1'e ev sahipliği yapacak. Yarış Miami Gardens-Hard Rock Stadium etrafında gerçekleşecek. Pist, 5.41 Km uzunluğunda olup 19 viraj ve 3 düzlükten oluşacak bu da 3 DRS bölgesi olacağına işaret ediyor. Bölgede sürücülerin hızının 320 Km/Saat'e kadar çıkacağı tahmin ediliyor.

Miami GP Pist Düzeni

Buna ek olarak organizetörler pistin etrafında bir yat kulübü ve geçici olarak yüzme havuzlu bir plaj ve çok sayıda tesisin olacağını belirten bir video yayımladı.

Formula 1 pilotları da hafta sonundaki yarış için açıklamalarda bulundu. Heyecanlı olduklarını belirten pilotlar, pistle ilgili de düşüncelerini belirtti. Motorsport.com'a konuşan Gasly, "Miami pistinin deneyimi ve muhteşem göründüğünü söylemem lazım. Pistin yapısını gerçekten sevdim. Oldukça yüksek hızlı, oldukça zorlayıcı bir pist. Bazı sıra dışı virajlar, aşırı uzun virajlar ve uzun düzlükler var."

"Tüm hafta sonu boyunca oldukça iyi bir Amerika eğlencesi, iyi bir eğlence olacağını düşünüyorum. Bu yüzden çok heyecanlıyım. Pistin lokasyonu eşsiz. Bu açıdan bu hafta sonu için çok heyecanlıyız." dedi. 

Sergio Perez ise turun oldukça virajlı son bölümünün zorlayıcı olduğuna dikkat çekti.

Perez, "İyi bir pist olduğunu düşünüyorum. Doğru bir şekilde alınması oldukça zor, biraz kıvrımlı bir bölüm var. O bölümde görüş açısı da zor olabilir ancak uzun düzlüklerdeki yarış güzel olabilir. Umarım asfalt iyi olur ve iyi yarışabiliriz çünkü yeni pistlere gittiğimizde bazı iyi sürprizler olabiliyor." dedi.

S Sport +'ta yayımlanacak olan Miami GP heyecanı 6 mayıs cuma günü ilk antrenmanla başlayıp pazar günkü yarışla sona erecek.