Met Gala'da sürdürülebilir moda rüzgarları

Met Gala'da sürdürülebilir moda rüzgarları
  • 0
    0
    0
    0
  • Herkesin merakla beklediği Met Gala, her sene teması değişen ve ünlüler için özel olarak temaya uygun kıyafetlerin tasarlandığı bir etkinlik olması nedeniyle sürdürülebilir moda için pek de uygun gözükmeyebilir, ancak bu sene birçok markanın ve ünlünün çevreye duyarlı bir şekilde bu işi çözdüğüne hep birlikte şahit olduk. Kimi bilinen markaların eski koleksiyonlarından kıyafetler seçti, kimi zaten sahip olduğu kıyafetlerini yeniden değerlendirdi ve bu kıyafetler üzerinde ufak değişiklikler yaptırdı, kimleri ise geri dönüştürülmüş kumaşlardan üretilen kıyafetleri tercih ederek sürdürülebilirliğe katkıda bulunmaya çalıştı. Gelin bu seneki Met Gala'daki sürdürülebilir moda örneklerine hep birlikte bakalım!

    1. Camilla Cabello

    Camilla Cabello dönemin aşırı tüketim ve fazlalığını ne kadar ironik bulduğunu söyledi ve giymiş olduğu Prabal Gurung tasarımı elbisesinin ileri dönüştürülmüş olduğunu belirtti.

    2. Billie Eilish

    Billie Eilish ise tamamen geri dönüştürülmüş bir Gucci elbise giydi. Elbisenin Gucci'nin kreatif direktörü Alessandro Michele tarafından özel olarak tasarlandığını ve tamamen geri dönüştürülmüş kumaştan yapıldığını belirterek, "Mümkün olduğunca çevre dostu olmak istedim" dedi.

    3. Emma Stone

    Emma Stone ise diğer herkesten farklı bir hamle yaparak gelinliğini tekrar giymeyi tercih etti. Beyaz, tüylü, dantel ve ipek detaylara sahip olan elbise bir Louis Vuitton eseriydi.

    4. Emily Ratajkowski 

    Model Emily Ratajkowski, Versace’nin 1992 yılındaki koleksiyonlarında bulunan bir elbiseyi yeniden giymeyi tercih etti. 

    5. Hoyeon Jung 

    Hoyeon Jung, Emily Ratajkowski gibi eski koleksiyonlardan bir elbise giyerek Louis Vuitton 2017 koleksiyonundan kot bir elbise ile karşımızda. 

    6. Paloma Elsesser

    Paloma Elsesser, özel olarak onun için dikilmiş bir elbise tercih etmiş olsa da, elbisenin farklı yerlerinde 1930’lardan kalma elbise kumaşları kullanılarak ileri dönüşüme katkıda bulunduğunu belirtiyor.

    7. Shawn Mendes

    Shawn Mendes ise Tommy Hilfiger markalı takım elbisesinin, satılmayan kıyafet kumaşlarından ileri dönüştürülmüş olduğunu belirtiyor.

    8. Chloë Grace Moretz 

    Chloë Grace Moretz, Paris Moda Haftası Sonbahar/Kış 2018-19 defilesinde giydiği Louis Vuitton imzalı gümüş ceketi yeniden giyerek değerlendirdi. 

    Kaynak

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.