Kayra, Gençlik Yıllarında Yazdığı Şarkılarla Derlediği Albümünü Paylaştı

Kayra, Gençlik Yıllarında Yazdığı Şarkılarla Derlediği Albümünü Paylaştı
  • 1
    0
    0
    0
  • Türkçe rap müziğin en iyi anlatıcıları arasında yer alan Kayra, ikinci solo albümünü bugün itibariyle paylaştı.

    2019 yılında çıkan Bütün Ayazların Ortasında isimli ilk albümünden sonra teklilerini dinlediğimiz Kayra, 11 şarkıdan oluşan yeni albümünü yayımladı.

    İlk olarak Muhtemel Son ve Duymuyor Beni Ankara şarkılarıyla açılığını yaptığımız yeni albüm Meçhul Bir Yalnızlığa Dair'de 8 şarkının prodüksiyonu A-Bacchus'a aitken, 3 şarkıda prodüksiyon Fonetik'e ait. Bu isimlerin yanı sıra Kayra şarkılarında ismini görmeyi özlediğimiz Vinyl Obscura da albümde yerini aldı. Nuhado Records etiketiyle çıkan albümün mix ve mastering işlemlerini ise rap müziğin bir başka usta ismi Da Poet üstlendi. Ek olarak Barış Demirel ve Yiğit Seferoğlu da Kayra'ya şarkılarda eşlik ediyor. Albümün kapak tasarımı ise Doğukan Azabağaoğlu imzası taşıyor.

    Veysel'in hikayesini dinlediğimiz Bütün Ayazların Ortasında albümünden sonra Meçhul Bir Yalnızlığa Dair albümünde Kayra'nın üniversite yıllarının, Ankara sokaklarındaki adımlarının hikayesini dinliyoruz. Kayra ise albümü şöyle tarif ediyor: 

    "Elbette albüm çıkıyor olduğu için mutluyum ama bu mutluluğum şu an 37 yaşımdaki halimden çok üniversite yıllarının başlarında yurttaki odasında umutsuzca şarkılar yazan halim için.Bu albüm o günlerin, o gencin belki de onun gibi bir sürü gencin albümü.

    Hep aklımda olan ama hiç hesapta olmayan bir albüm Meçhul Bir Yalnızlığa Dair. Vicdanımın ve içimden geleni yapmak isteğimin kendi halinde bir sonucu. Üniversite sebebiyle 18-22 yaşlarım arasında Ankara'daydım. O yıllarda ne olacağını hiç bilmeden yazdığım bazı şarkılar vardı. Bu zamana kadar hiçbir yerde yayınlanmayan bu şarkıların bazı kısımları yıllarca aklımda gezip durdu. İçimden hep,bunları bir gün mutlaka kullanacağım derdim ama uzun bir süre o cesareti bir türlü kendimde bulamadım.

    Da poet'in Kendini Bul albümünün lansman konseri için Ankara'ya gittiğimiz zaman Meçhul Bir Yalnızlığa Dair'i yapmak adına hiç ummadığım bir his, daha evvel pek de yaşamadığım bir güven geldi. Konserin ertesi günü erken kalkıp yıllar önce birçok kez geçtiğim sokaklarda sakin kafayla dolaştım.Ben dolaştıkça albüm kafamda oturdu. O günleri, o günlerdeki halimi, üniversite yıllarındaki sesimin bugün nasıl çıkacağını, hepsini sanki hiç bilmiyormuşum, hiç yaşamamışım gibi merak ettim.

    Belki de yıllar önce, 18-22 yaşlarım arasında farkına varmadan başladığım bir albüm bugün Meçhul Bir Yalnızlığa Dair olarak ortaya çıktı. Yazıyı kısa tutmak istediğim için şimdilik teferruatına girmiyorum elbet bir gün bir yerlerde detaylıca anlatırım.Gece albüm çıktığı zaman tekrar görüşmek dileğiyle. Her şey için herkese çok teşekkür ederim.

    P.S.Kimsenin hiçbir zaman dinlemeyeceğini düşündüğün o şarkılardan bazılarını belki bu gece birileri dinleyecek sis."

    Kayra'dan Ankara'dan ve gençliğinden arda kalan Kayra'yı dinlemek isterseniz:


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.