No Code'un Yükselişi

No Code'un Yükselişi
  • 0
    0
    0
    0
  • Rekabetin artması ve müşteri memnuniyetinin istisnasız tüm sektörlerde ön plana çıkması büyüyen ve gelişen şirketlerde dijital dönüşümü bir zorunluluk haline getirdi.

    Yapılan araştırmalar işletmelerin %67 sinin yaşamlarını sürdürebilmeleri için dijitalleşme zorunluluklarının farkında olduğunu ve bu konuda yatırım yapmayı planladıklarını gösteriyor.

    Ancak başarılı bir dijital dönüşüm için kaynak ayırmak ve bu kaynakların verimli kullanımı oldukça önemli. Dijitalleşmek isteyen şirketlerin temel beklentisi en uygun maliyet ile en yüksek verimlikte projeler üretmek ve bunu mümkün olan en kısa sürede tamamlamak.

    Dijital dönüşümün merkezinde yazılımlar yer alıyor. Şirketlerin tüm iş süreçlerini yazılımlara aktarım projelerindeki en büyük çıkmaz ise yazılım geliştirme süreçlerindeki, nitelikli insan kaynağı yani yazılımcıların olmaması, yazılımları uzun ve zahmetli bir süreçle geliştirilmesi ve yüksek maliyetler olarak karşımıza çıkıyor.

    Sektörün yazılımcı ihtiyacının ancak %20 sinin karşılanabildiği dolayısı ile dönüşüm sürecinin sekteye uğradığı uluslararası raporlamalarda açıkça belirtiliyor. 2016 yılından itibaren yükselen bir trend olan No Code / Low Code yazılım geliştirme metodolojileri darboğazın açılması yönünde ciddi bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. İhtiyaç duyulan yazılımların hızlı öğrenilen görsel ara yüzlere sahip No Code / Low Code geliştirme platformları sayesinde  sürükle bırak ile geliştirilebilmesi hem zaman hem de nitelikli yazılımcı ihtiyacına çözüm üretmesi ile öne çıkıyor.

    Yapılan araştırmalar 2030 yılında 187 Milyar USD lik bir Pazar büyüklüğüne ulaşacağı öngörülen bu pazarda, her dört işletmeden üçünün bir No Code / Low Code platform kullanıcısı olacağı tahmin ediliyor.

    Ülkemizde bu konuya ilk yatırım yapan XPODA, 200’e yakın firmanın dijital dönüşümünü No Code platformu ile hızlandırırken, ihtiyaç duyulan iş uygulamalarının işletmenin ihtiyacını %100 karşılayacak şekilde geliştirilmesine imkan tanıyor. Crm uygulamalarından insan kaynaklarına, üretim planlama/izleme yazılımlarından depo yönetim projelerine kadar bir çok uygulamanın hızla geliştirilebildiği Xpoda platformu sayesinde yazılımcılar tekrar eden kodlar arasında zaman kaybetmek yerine 20 kata kadar daha hızlı yazılım geliştirerek işletme ihtiyaçlarına cevap verebiliyor.

    Geliştirme ortamının web tabanlı olması internete bağlanabildiğiniz her noktadan kolayca geliştirme imkanı sunarken, yapılan tek bir geliştirme ile yazılımların iOS, Android app olarak veya tarayıcı üzerinden web olarak kullanılması mümkün oluyor.  İş akış yönetimi (BPM), ve İş zekası (BI) uygulamalarının da geliştirilmesinin mümkün olduğu platform sayesinde birden çok iş çözümünü tek çatı altına toplayarak IT ekiplerinin daha verimli çalışmasına imkan tanıyor.

    Değişen bu yeni yazılım geliştirme trend hızla dönüşmek isteyen işletmelerin ve zor olan yazılım geliştirme süreçlerinden bunalan yazılımcıların vazgeçilmezi haline geliyor.

    Kullanıcılarına 30 günlük deneme sürümü imkanu sunan Xpoda’yı Xpoda Platformu Üyelik   adresinden hesap oluşturarak deneyebilirsiniz.

    Kaynak: No Code'un Yükselişi 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.