Özge Özkaplan: ''Beni En Çok Etkileyen Özgecan Aslan'ı canlandırmaktı.''

Özge Özkaplan: ''Beni En Çok Etkileyen Özgecan Aslan'ı canlandırmaktı.''
  • 0
    0
    0
    0
  • Özge Özkaplan'ı Blu Tv'de yayınlanan ve katledilen üç kadının hikayesinin konu edildiği Çalınmış Hayatlar'da canlandırdığı Özgecan Aslan karakterindeki başarılı oyunculuk performansı ile tanıdık. Ardından Kalbimin Sultanı ve Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizileri ile ekranlarda sıkça görmeye başladık. Şimdilerde yeni projeleri üzerine çalışma yapan Özge Özkaplan'la bir araya geldik ve merak ettiklerimizi sorduk; 

     

    S:Özge bize kendinden kısaca bahsedebilir misin?

    C:Ankara’da doğdum, büyüdüm, okudum. Bilkent İşletme mezunuyum. Finansçı olacağımı zannederken televizyon sektöründe buldum kendimi. Önce ekran arkası program yapımcılığı yaptım sonra oyunculuğa başladım.

    Fotoğraf: Murat Arık

     

    S:Farklı karakterlerde yer almaya çalıştığını görüyoruz. Tüm bu rollere nasıl hazırlanıyorsun? Duygularını vermek için öncesinde yaptığın özel bir çalıma var mı?

    C:Uzun yıllardır oyuncu koçum Esra Kızıldoğan ile çalışıyorum. Her proje öncesinde de karaktere onunla hazırlanıyoruz. Karakter üzerine uzun uzun konuşuyoruz, çalışıyoruz. Bu çalışmalar çok daha rahat hissetmemi sağlıyor.

     

    S:Girdiğin rollerdeki duygulardan etkilendiğin oldu mu? Bu roller yaşamına yansıdı mı?

    C:Tabii ki beni en çok etkileyen Özgecan Aslan’ı oynamaktı. Gerçekten yaşanmış bir olay olması, Özgecan’ın ailesinin de içinde olduğu bir proje olması beni çok etkiledi. Keşke bu olay hiç yaşanmasaydı ve Özgecan bizimle olsaydı diye zaman zaman aklıma geliyor.

    S:Oyunculuk eğitimleri aldığını biliyoruz.  Bir role hazırlanmak ne kadar süreni alıyor? Aldığın eğitimlerdeki fark nedir? 

    C:Birkaç hafta düzenli olarak çalışıp hazırlanıyorum genellikle. Bizim oyunculuk atölyesinde hem grup hem bireysel derslerimiz vardı. Hızlandırılmış bir konservatuar eğitimi aldık diyebiliriz. 

     

    S:Hem şan dersi hem davul çalma gibi özelliklerinin olduğunu biliyoruz. Müzik kulağının da olduğunu varsayarsak müzikal veya bir projede müzisyeni canlandırmak adeta kaçınılmaz görünüyor. Ne düşünüyorsun bu konuda?

    C:Çok isterim :) çok keyifli olur diye düşünüyorum. En sevdiğim 3 şeyi bir arada yapma fikri çok heyecanlı. Oyunculuk, şarkı söylemek ve dans etmek :)

    Fotoğraf: Murat Arık

    S:Konsept mağazanın olduğunu biliyoruz. Biraz bahseder misin gelenlerin ne ile karşılacakları bir mağaza kurguladın?

    C:Evet, oturduğum sitenin içinde çok tatlı butik bir konsept mağazam var. Kıyafet, takı, dekorasyon, mum, aksesuar, parfüm ne ararsanız var. mood-ology ’e giren herkes kendine göre mutlaka bir şey bulabilir diye düşünüyorum.

     

    S:En etkilendiğin filmler nedir? Tekrar tekrar izlediğin unutulmazların hangi filmler oldu?

    C:Yeşil yol, Captain Phillips ve Shawshank Redemption filmleri ilk üç olabilir.

     

    S:Rol modeli aldığın bir oyuncu var mı?

    C:Tom Hanks’in oyunculuğunu çok beğeniyorum. Her duyguyu gözleriyle ifade etmesi beni çok etkiliyor ve oyunculuğunu çok doğal buluyorum.

     

    S:Mentörlük anlamında izinden devam ettiğin türk oyuncu var mı? Varsa kim?

    C:Türk oyunculardan Binnur Kaya hayranıyım diyebilirim. Zaten komedi oynamak gibi bir isteğim de fazlasıyla var. O yüzden en beğendiğim oyuncu kendisi.


    Fotoğraf: Murat Arık 

    S:Yurt dışında bir konser veya tiyatro izleme şansı buldun mu? 

    C:Evet, Britney Spears ve Lady Gaga’yı izlemiştim. 

     

    S:Son olarak senden hayat felsefeni yansıtacak birkaç cümle alabilir miyiz?

    C:Olan olabilendir. O an yaşadığın duygu, yapabildiklerin neyse zaten onu yapıyorsundur. Her şeyin bir zamanı vardır ve fazla düşünmek insanı tüketir. An’da kalmaya çalışmak en iyisi.

     

     

    Fotoğraf: Murat Arık


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.