Neden Ahşap Dolap Kulpu Tercih Etmelisiniz?

Neden Ahşap Dolap Kulpu Tercih Etmelisiniz?
  • 0
    0
    0
    0
  • Mobilyaları Göz Alıcı Gösteren Ahşap Dolap Kulpları

    Hoş tasarımlar yaratmak için kullandığınız mobilyalarınız için en önemli detaylardan birisi kulp modelleridir. Bu yazımızda son dönemlerde çok sık karşımıza çıkmaya başlayan ahşap dolap kulpu modellerini neden tercih etmeniz gerektiğinden bahsettik.
     

    Ahşap Dolap Kulp Modelleri

    Evlerimizdeki mobilyaların göz alıcı olmasını isteriz. Bundan dolayı satın alırken veya özel olarak yaptırırken, kaliteli ve göze hitap eden modelleri seçmeye çalışırız. Fakat dikkat edilmesi gereken sadece mobilya seçme konusu değildir. Çünkü mobilyaların güzel görünmesi için tamamlayıcı özellik niteliğinde bulunan detay kulp modelleri olmaktadır. Sadece akla gelen mobilyaların dışında ahşap dolap kulpu bebek odası içinde kullanılabilmektedir.

    Bu konuda çok fazla seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birisi de ahşap dolap kulpu modelleridir. Mobilyalar için heyecan uyandıran, popülarite açısından zirveye doğru ilerleyen kulp modellerinden olamaya başlamıştır.

    Kulp seçimi yaparken çok dikkatli olmalısınız. Çünkü her kulp her mobilya ile uyumlu değildir. Ahşap kulp tercih edeceğiniz için uyum sorunu yaşama ihtimaliniz çok azdır. Bu nedendendir ki ahşap olan modeller, mobilyalar ile en uyumlu olan kulplar arasında gösterilmektedir. Ahşap kulplar birçok firma tarafından satışa sunulmaktadır. İkea ahşap kulp modelleri oldukça yaygındır. Ayrıca ahşap kulp koçtaş firmasında da farklı seçenekler bulunmaktadır. Fakat bu firmalarda bulamayacağınız el işçiliği ile özel olarak hazırlanmış ahşap kulplu dolap modellerini Kapak Marketi web sitemizde bulabilirsiniz.

    Ahşap Kulp Yapımı & İmalatı
    Mobilyaları süsleyen ve şık görüntüsüne kavuşturan ahşap kulpların yapımı oldukça meşakkatlidir.  Ahşap kulp yapımı için çok fazla el emeği harcanmaktadır. Ayrıca el işçiliği ile çeşitli makineler kullanılarak imalatları yapılmaktadır. Ahşap kulp imalatı çok zorlu olan süreçlerden geçerek gerçekleştirilmektedir. Genellikle masif kulp modellerinin imalatı yapılmaktadır. Ahşap kulp yuvarlak modelleri de üretilmektedir. Ayrıca ahşap yuvarlak dolap kulpu mobilyalarınıza değer katar.

    Ahşap Dolap Kulpu Nasıl Takılır?
    Kullanıcılar tarafından en çok merak edilen konulardan birisi ahşap kulpların montajının nasıl yapılacağıdır. Fakat ahşap kulpların montajları düşünüldüğü kadar zor değildir. Genellikle tek delikli ve çift delikli olarak imal edilen ahşap kulplar, bu deliklerin bulunduğu noktalardan vida, tornavida veya şarjlı matkap yardımıyla montajları basit ve kısa süre içinde yapılmaktadır. Firmamızdan alacağınız kulpların yanında, ahşap dolap kulp vidası gönderilmektedir.
     

    Ahşap Dolap Kulpu Nasıl Kullanılır?
    Kullanım açısından bakacak olursak diğer kulp modellerine göre bir farklılıkları bulunmamaktadır. Kulpların bakımları da çok basittir. Ahşap kulp temizliği yaparken aşındırıcı ve kimyasal maddeler kullanmamalısınız. Hafif nemli pamuklu temizlik bezleri ile kolayca temizliğini yapabilirsiniz.

    Ahşap Dolap Kulpu Nedir?
    Farklı ağaç türlerinden (kayın, gürgen, meşe vb.) el işçiliği ve çeşitli makineler yardımıyla imalatları yapılan dolap kulplarıdır. İstenilen modellerde ve ölçülerde yapılmaktadırlar. Bundan dolayı bir kısıtlama bulunmamaktadır. Sitemizde yer alan ahşap dolap kulpu çeşitleri sizin istekleriniz doğrultusunda özel olarak üretilebilmektedir. Ahşap dolap kulpları hakkında kulaktan dolma bilgiler ortaya çıkmaktadır. Çoğu kişi ahşap dolap kulpları zararlı mı diye merak etmektedir. Fakat ahşap dolap kulpları doğal ağaçlardan yapıldığı için kesinlikle zararlı değildir.

    Ahşap Dolap Kulpu Nerede Satılır?
    Ahşap dolap kulpları nerede satılır sorusu sorulduğu zaman çok fazla cevap verilebilir. Fakat ahşap dolap kulpu nereden alınır ? sorusunun yanıtını Kapak Marketi web sayfasından olarak verebiliriz. Piyasada çok fazla ahşap dolap kulpu satan yerler ve kulp çeşitleri bulunmaktadır. Bundan dolayı seçiminizi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar kulpun hangi malzemelerden ve nasıl imal edildiğini araştırmak olacaktır.

    Ahşap Dolap Kulpları Nasıl Ölçülür?
    Tek delikli ve çift delikli olarak imal edilen ahşap dolap kulplarında iki delik arasındaki mesafe kulp ölçüsü olarak tanımlanmaktadır. Ahşap dolap kulpunun ebatları nelerdir ? sorusunun cevabını düğme ya da tek delikli, çift delikli modellerde iki delik arası mesafe ölçüleri 96mm, 128mm, 160mm, 192mm, 224mm ve 320 mm’ dir.

    Ahşap dolap kulpunu değiştirme işlemini kendiniz yapabilirsiniz. Mevcut kulplarınızın iki delik arası mesafelerini ölçerek buna uygun olarak satın aldığınız ahşap kulplarla değiştirebilirsiniz. Böylece kolayca değiştirme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

    Ahşap Dolap Kulpları Nasıl Boyanır?
    El, hazır sprey boya ya da tabanca yardımıyla farklı renk ve vernikleme yöntemleri ile boyanır. Boyama işlemi sırasında kullanılan boyalar selülozik, poliüretan, akrilik ya da su bazlı olabilmektedir.  İstenilen tüm renkler ve eskitme boyalar ahşap dolap kulplarında uygulanabilmektedir.

    Ahşap Dolap Kulp Fiyatları Nelerdir?
    Ahşap dolap kulplarını satın almak isteyenlerin merak ettiği bir konu kulpların fiyatlarıdır. Fiyatlar kulpun modeline ve ölçüsüne göre değişiklik göstermektedir. Ahşap dolap kulpu en ucuz fiyatlı modeller kalite açısından düşük seviyede kalabilir. Bundan dolayı göz önünde bulundurmanız gereken kulpların fiyatı değil kalitesi olmalıdır


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.