Skapova'nın İlk Albümü ''Ben Senden Vazgeçtim'' Yayında!

Skapova'nın İlk Albümü ''Ben Senden Vazgeçtim'' Yayında!
  • 0
    0
    0
    0
  • GARAJDAN STÜDYOYA!

    Türkiye'nin en genç Türk rock müzik gruplarından Skapova, ''Ben Senden Vazgeçtim'' isimli 11 şarkıdan oluşan ilk albümünü 22 Temmuz 2022 tarihinde dinleyicilerle buluşturdu.

    2021 yılında İstanbul'da kurulan, yayınladıkları ilk tekli ve aynı zamanda albüme de ismini veren şarkı olan Ben Senden Vazgeçtim ile Türkiye Viral Listesi'nde uzun süre kalarak geniş ve sadık bir dinleyici kitlesine ulaşan Skapova, ardından yayınladığı tekliler ile kısa sürede başarılı rakamlara ulaştı.
    Türk rock müziğin son dönemdeki durgunluğunu bozacak ve boşluğu dolduracak olan Skapova, Ben Senden Vazgeçtim albümündeki şarkıların tamamına kendi imzasını atarken, albümün prodüktörlüğünü Sezer Dinç yapımını ise ETL Records üstleniyor.

    Albümün çıkış şarkısı Ben Hala Vazgeçmedim'e live performans videosu da çeken Skapova, şarkının klibini de müzikseverlerle buluşturdu.

    9 ay boyunca yoğun bir çalışma temposuyla albümü tamamlayan grup, ağırlıklı olarak Grunge müzik öğelerinden beslendiklerini ve kendilerini en iyi bu şekilde ifade ettiklerini dile getiriyor.

    Grubun gitaristi Melih'in evinin garajında buluşarak ürettikleri şarkılar ile başlayan hikaye, stüdyoya ve ardından şimdi de büyük sahnelere doğru devam ediyor. Şarkılarında duygu yoğunluğu olduğunu dile getiren Skapova, yaşanmışlıklardan yola çıkarak yazdıklarını söyledikleri şarkılarının sözlerini ise ''Kalemi tutan kimse sözleri o yazıyor.'' şeklinde ifade ediyor.

    Kolektif bir bilincin ürünü olan Ben Senden Vazgeçtim albümü, özgün bir soundla dizayn edilerek, birbirinden farklı dört grup elemanının buluştuğu ortak potayı ve üretimi en iyi şekilde ifade ediyor.

    Albüm şarkılarındaki bütünlüğe de dikkat çeken Skapova, albümdeki vazgeçme hali üzerine kaleme aldıkları hikayeyi ilerleyen dönemlerdeki yeni projeleri ile noktalandıracaklarının da müjdesini veriyor.  

    Vokalde Yahya Babuz, elektro gitarda Hikmet Melih Gül, bas gitarda Ozan Alan ve davulda Berkay Kahraman'dan oluşan Skapova, 24 Temmuz tarihinde ise DorockXL Kadıköy sahnesinde lansman konseri vererek, albümü dinleyicilerle birlikte kutladı.

    Skapova'nın ilk albümü ''Ben Senden Vazgeçtim'' ETL Records etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında.

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.