Duvar Tabloları Modelleri ve Fiyatları

Duvar Tabloları Modelleri ve Fiyatları
  • 1
    0
    0
    1
  • Duvar tabloları evinizin estetiğine yeni hava katacak. Bu günlerde herkes evin estetiğine ve iç mekanlarına büyük önem veriyor. İç mekanlar, konukların ilk bakışta etkileneceği şekilde olmalıdır. Eviniz kişiliğinizin bir yansımasıdır ve iç mekanlar sahipler hakkında çok şey anlatır. Ev dekorasyonu yoğun bir günün ardından eve gelip dinlenirken, sıcak ve olumlu hisler yaymalıdır. Evlerin iç mekanlarında dekoratif tablolar çok önemli bir rol oynamaktadır. Bir duvar tablosu servete mal olmak veya duvarlarınıza asılması zor olmak zorunda değildir. Her duvar, evinizi daha kişisel hale getirmek için boş bir tuvaldir.

    Duvar Tabloları

    Duvar Tabloları Modelleri ve Fiyatları

    Dünyada dekorasyondaki son trendleri takip eden pek çok insan var. Bu eğilimler genellikle yabancı dergilerde verilmektedir. Yeni bir atmosfer yaratmak için duvarların rengini değiştirmekten mevcut mobilyaları yenileriyle değiştirmeye kadar yapılabilecek pek çok şey var. Bu durumda yeni bir atmosfer için radikal değişiklikler yapmaya gerek yoktur. Dekorasyonda kullanılan duvar tabloları hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz. Başlamak için, tabloların dekorasyonda neden önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Cevap basit tablo, odaya giren kişiye estetik bir his veriyor ve kendi rengini duvara ve mobilyalara yansıtarak farklı bir atmosfer yaratıyor.

    Tablo Fiyatları

    Sanata ilginiz varsa ve onu evinizde görmekten keyif alıyorsanız yalnız değilsiniz. Evinizde sanat eseri bulundurmanın hem duygusal sağlığınız için hem de misafirlerinizin sizin hakkınızda sahip olacağı izlenim için iyi olduğu kanıtlanmıştır. Tablo fiyatları genel olarak ebatlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Sitemiz üzerinden uygun fiyatlı modern tabloları hemen sipariş verebilir ve yaşam alanlarınıza estetik katabilirsiniz.

    Dekorasyonda Duvar Tablosu ve Önemi

    Duvar Tabloları Modelleri ve Fiyatları

    Tabloların dekorasyona en büyük katkısı süsleme sanatı alanındadır. Dekorasyonda duvar tablosu modelleri, bir odayı gerçekte olduğundan daha büyük veya daha küçük göstermek için dekorasyonda kullanılabilir. Küçük odalarda kullanılan tablolar büyük odalarda kullanılanlarla aynı olmayacaktır. Tek bir tablo ile mekan algısını değiştirmek mümkün. Odanın büyüklüğüne göre tablo seçimi, oda ile aynı büyüklükteki tabloların kullanılması şeklinde olmalıdır. Bu sayede içeriye giren veya içeride oturan kişilerin kendilerini çok daha geniş hissetmelerini sağlayan bir görsel etki de sağlanabilmektedir. Tabloları bu amaçla kullanmak birçok kişi tarafından yüzyıllardır kullanılan bir yöntemdir.

    Evlerini daha ferah ve geniş yapan bir atmosfer yaratmanın uzun zamandır özlemini çeken insanlar, ne yapacağını ve nasıl yapacağını biliyor. Ayrıca evinizin büyük ve özgür görünmesini istiyorsanız mutlaka dekoratif duvar tabloları kullanmalısınız. Dekorasyonda önemli bir yer kazanan ahşap tablo, odaya farklı bir boyut kazandırıyor. Tabloların en önemli özelliği, rahatlık ve uyum hissi yaratabilmesidir. Bu nedenle boyama, dekorasyonda doğru kullanıldığında mobilyaların eksikliklerini giderir ve ortamda bir ahenk duygusu yaratır. Tablonun daha etkin kullanılabilmesi için asılacağı bölgeye uygun olup olmadığına dikkat edilmelidir. Ayrıca eviniz için yağlı boya tablo seçerken profesyonel ressamların yaptığı ünlü tablolar tercih etmelisiniz. Çünkü bu tablolar belirli şartlar altında yapılır ve uzun yıllar renk değişimi, solma gibi sorunlar yaşamadan dayanır.

    Duvar Tablolarının Geçmişten Günümüze Tarihi

    Duvar Tablolarının Geçmişten Günümüze Tarihi

    Chauvet mağarası Fransa’daki en eski resimlerden MÖ 30.000’e kadar uzanıyor. En fazla resim MÖ 3150’de Mısır mezarlarından, 100BC-MS79’da Pompeii’den ve MÖ 1700-1600Minos yerlerindedir. Antik tabloların içinde bulunduğu tüm dönem, üst Paleolitik dönemler olarak bilinir. Kuru sıva, 14. yüzyılda Orta Çağ’da tabloların bir araya getirilme şeklidir. Kerala duvar tablosu, fresk secco’nun bir örneğidir. 1300 dolaylarında İtalya’da ıslak sıva üzerine duvar resimleri boyama tekniği kök saldığında, duvar tablosu kalitesi arttı. Duvar tablosunun şekillenmeye ve modernleşmeye başladığı çağdır.

    En iyi bilinen duvar tablosu modelleri stili Fresk’tir. Ancak modern zamanlarda önemli kök salmış Meksika muralizm sanat hareketinin gösterdiği gibi birçok yöntem ve teknik vardır. Bu hareketin öncüleri Diego Rivera, David Siqueiros ve Jose Orozco’dur. Duvar tablosunun fresk tekniği, suda çözünür boyalar ve kireç yıkama kullanır. Karışımın geniş bir yüzeye uygulanması duvar tablosu ile sonuçlanır. Karışım kuruduktan sonra renkler şekillenir. Binlerce yıldır, Marouflage tekniği olarak bilinen başka yöntem kullanılmaktadır. Dekoratif duvar tabloları, duvarda gerçekçi bir sahne yanılsaması verir.

    Kaynak: Duvar Tabloları Modelleri ve Fiyatları


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.