Netflix'in Türk Dizisi Atiye Mahkemelik Oldu!

Netflix'in Türk Dizisi Atiye Mahkemelik Oldu!
  • 5
    0
    0
    1
  • Yayınlandığı ilk günden beri popülaritesini hiç yitirmeyen Atiye dizisi, adından sıkça söz ettirdi. Başrollerini Beren Saat ve Mehmet Günsür'ün paylaştığı dizi bu kez mahkeme davası ile karşı karşıya. 

    İddialara göre, Ece Özbaş adlı bir yazar, Atiye dizisinin kendi kitabından "kopyalandığını" öne sürerek mahkemeye verdi. Yazara göre davanın sebebi uyarlama değil, direkt olarak kopyalandığı iddiası. Ece Özbaş, bahsi geçen "Sihrin Kovulmuş Melekleri" adlı kitabını 2017 yılında yazdı. 

    Konuyla ilgili Ece Özbaş, “Düşünün çocuğunuz var, annesi olduğunu biliyorsunuz fakat o çocuk sizi bilmiyor. Haykırıyorsunuz, kimse dinlemiyor. ‘O benim’ diyorsunuz, umursayan yok. Gerçekten acı bir durum.” dedi. Ayrıca Özbaş’ın avukatı da açıklama yaptı. “Kitabı defalarca okuduk, dizinin her bölümünü defalarca izledik ve notlar çıkardık. Yaklaşık yirmi keskin benzeşme ve esinlenmenin ötesinde bir intihal yakaladık.”

    Avukat Tolga Hasan Özalp, dava süreciyle ilgili de açıklamalar yaptı. “Önce yayıncı kuruluşu bulduk. RTÜK’e, kurumsal adını öğrenmek maksadıyla yazılar yazdık, sonra yapımcıyı bulduk, kanuni haklarımın himayesi babında önce uzlaşma yollarını aradık, ama öyle tepeden baktılar ki… Birkaç ay geçmesine rağmen en sonunda aldığımız cevap ‘Hayır, sizinle anlaşamayız’ oldu.” Konuyla ilgili olarak dizinin yapımcısından herhangi bir açıklama gelmedi.

     

    Kaynak: shiftdelete.net


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.