Son dönemde İspanyol yapımları oldukça ön plana çıkıyor. Platformlara satılan ilk birkaç iş sonrasında prodüksiyona yapılan yatırımlar bir anda İspanya'yı 'stream' alanında ön plana çıkarmaya başladı. İlk parlayan işler daha gündelik yaşamda pek de karşılığı olmayan işler olurken yavaş yavaş daha 'gerçek' yaşamın tezahürleri ekranlara yansıtılmaya başladı. Akabinde ise bazı gerilim ve korku temalı eserler de bu sürede denendi. Bu tür dizilerden biri olan Alma (Uluslararası ismiyle The Girl In The Mirror), 19 Ağustos'ta Netflix etiketi ile yayımlandı.
Beslendiği okült hikaye ve etrafına yerleştirdiği çok da uzatılmayan ters köşesiyle benim dikkatimi çekmeyi başardı. Okült anlatımı için önemli olan dağı ve etrafındaki ormanı hikayenin temel unsuru olarak kullanan dizinin görüntü yönetimi gayet başarılı. Gerilimi ve belirsizliği manzaranın tekinsizliğiyle aktarıyor. Hikayenin bölümler ilerledikçe yavaşça ve akıllıca açılması da takip etmesi keyifli bir seyir zevki veriyor. Hikayeye hizmet etmeyen çok az şey gösteriliyor. Bu da diziyi gittikçe sevmemi sağladı. Oyunculuklar genel olarak ortalama ve ortalamanın bir tık üstünde seyrediyor. Dizinin kasvetli havasında seyir zevkine sekte vurmuyor.
Dizi gitmesi gerektiği gibi ilerliyor ve her parçası tıkır tıkır çalışıyor, son bölüm öncesinde heyecan veriyordu. 9. bölümü tamamladığımda 10. bölümün nasıl ilerleyeceğini kafamda tahmin etmeye yazmışken bir sonraki bölüme geç butonu sağ alt kısma gelmedi. Bir hata olmuştur diye katolağa geri dönüp bir sonraki bölümü açmaya niyetlendiğimde 1. sezonun 9 bölümden oluştuğunu gördüm.
Daha önce de çok karşılaştığım bir şeydir, sezonun finalini sürüncemeye bırakıp bir sonraki sezon için merak uyandırmak. Ama bu öyle bir şey değil. Dizinin 1. sezonunun sonu yok. 'Acaba ona ne olacak?', 'Dünyayı kurtaracaklar mı?' gibi bir noktada bitmiyor ki. Bazı kaynaklara baktım ve dizi yayınlamadan önce paylaşılan bilgilerde ilk sezonunun 10 bölümden oluştuğu yazıyordu. Anlaşılan ilk sezon 10 bölümlük kurgulanmış ve hatta çekilmiş ama bir bölüm eksik yayınlanmış. 2 sezon onayı aldığıyla ilgili herhangi bir açıklamaya da denk gelmedim. İzleyenlerin ilgisini çekerek ikinci sezonun onayını almak için yapılan ucuz bir numara gibi geliyor bana. Ne gerek var böyle numaralara zaten sen iyi yolda ilerleyen bir diziydin. Bıraktığı yerde 2. sezon için anlatacağı çok bir hikaye kalmadı ki. Onayı alsa da vasatlaşacak. Elindeki hikayenin tamamını zaten kullanmış. Çok garip bir strateji. Bayağı aldatılmış, kandırılmış hissettim kendimi.
İzlemek isteyenlere ön bilgi olsun, izleyip de benim gibi hissedenler için his tercümanı olsun diye paylaşmak istedim.
Yorum Bırakın