Gerçek Bir Fosile Sahip Olabileceğiniz İlk NFT Projesi: Old God's Fossils

Gerçek Bir Fosile Sahip Olabileceğiniz İlk NFT Projesi: Old God's Fossils
  • 5
    0
    1
    1
  •           Eski dünyanın sahiplerini, yattıkları yerden çıkarıp blokzincire tekrar gömüyorum. Bu proje, NFT ile gerçek fosile sahip olabileceğiniz ilk NFT projesidir. 25-65 milyon yıl önce yaşamış bu canlılar, saf bir amaca hizmet ettiler. Amacı sadece yaşamak olan bu eski dünya canlılarının yaşam döngüsünü, Web3 tabanlı bir merkeziyetsizlik döngüsüne taşıyorum. Hiç kırılmayacak bu döngünün en gerçek kanıtı, zaman ne kadar eskirse eskisin, bu dünyada bıraktığımız iz ile uyumlu olacak olmasıdır. Enerji bizi terk ettiği anda, taşlaşmaya ve gerçek dünyada eski tanrılara dönüşmeye başlayacağız. Çünkü enerji, geldiği yere dönmek amacı ile sizi sadece bir konak olarak kullanır, görevini tamamlar ve yuvasına geri döner. İnsan türlerinden çok önce yaşayan, Türkiye henüz Tetis Okyanusu’nun altındayken eski dünyanın gerçek sahipleri için de bu kural kesin bir şekilde geçerliydi. Bu kural, içerisinde yaşam enerjisi barındıran tüm canlılar için devamlı olarak geçerli olacak. Bu NFT’ler ise gerçek yaşam enerjisi barındıramayan bir ekosistemin ilk organik kalıntıları olacak.

     

     

    Yaşam sahipleri arasında çok fazla ortak nokta bulunur. Evrende var olan her şey, doğum ve ölüm döngüsü arasında sıkışıp kalmıştır. Yaşam, keşfetmeniz için sınırsız bir açık kaynak iken, ölüm ise her şeyin bir kere deneyimleyebileceği, ancak o deneyimi kimseye anlatamayacağı bir efsanedir. İki kardeşin, birbirine bu kadar uzak mesafede ve zıt konumlarda olması çok ilginç değil mi?

    Bu fosil projesi ise yaşam ve ölüm arasında derin bir kuruyor. Bugün sizi oluşturan enerjiyi kaybetseniz bile, 50 milyon yıl sonra bir gezgin sizi topraktan çıkarıp, size yeni bir anlam yükleyerek, enerjisini size aktarabiliyor. Bu fosiller ise kendi ellerimle topraktan çıkardığım ve onlara yeni bir amaç verdiğim yeni bir hayata sahipler. Kendi yaşam enerjimi paylaştığım bu fosilleri şimdi Web3’e tekrar gömerek, onlara yeni bir yaşam fırsatı sunuyorum. Belki de sizin şu an sahip olduğunuz yaşam enerjiniz, 50 milyon yıl önce bu fosillerin yaşam enerjisiydi. Kim bilir?

     

    Koleksiyonu detaylı incelemek için: OpenSea

    Projede yer alacak fosiller.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • Yaşam, milyonlarca yıl önce başladığı macerasına farklı bir biçimde devam edebiliyor. Çok güzel bir proje, tebrik ederim.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.