“Tüm Panayırların Heyulası” Antolojisi 2. Baskısı ile Yeniden Raflarda

“Tüm Panayırların Heyulası” Antolojisi 2. Baskısı ile Yeniden Raflarda
  • 1
    0
    0
    0
  • Kültür ve sanat platformu Kayıp Rıhtım’ın ilk matbu öykü antolojisi olma özelliğini taşıyan “Tüm Panayırların Heyulası” 2. baskısı ile bir kez daha okurla buluşuyor.

    Fantazi, bilimkurgu, korku, polisiye, tuhaf kurgu ve distopya türünde kaleme alınmış 20 öyküyü buluşturan Tüm Panayırların Heyulası, odağına “ucube” temasını alarak çıktığı yolculukta ilk baskısını tamamladı.

    Birinci baskısı Ocak 2022 tarihinde yayımlanan antoloji, kısa bir süre önce raflarda aranmaya başlanmıştı. Çok geçmeden yeni baskısına kavuşan eser, bir kez daha okurların karşısına çıktı.

    Onur Selamet ve Özgürcan Uzunyaşa ikilisi tarafından yayıma hazırlanan kitap, İthaki Yayınları’nın spekülatif kurgu türündeki kitaplarına yer veren Pangea Kitaplığı çatısı altında yayımlandı.

    Tamamı bu kitap için özel olarak kaleme alınan öykülerden oluşan antolojide “ucube” teması bazen bir mekân, bazen bir zaman, bazen de normalin ta kendisi olarak ele alındı.

    Tam adı “Tüm Panayırların Heyulası: Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi” olan kitapta eserleriyle yer alan yazarlar şu şekilde:

    Ayça Erkol, Bahadır Cüneyt Yalçın, Bahri Vardarlılar, Deniz Erbulak, Eda İşler, Ekin Açıkgöz, Emirhan Burak Aydın Ezgi Polat, Hakan Bıçakcı, Hikmet Hükümenoğlu, Mehmet Berk Yaltırık, Murat S. Dural, Müge Koçak, Onur Selamet, Orçun Ünal, Özgürcan Uzunyaşa, S. İpek Ortaer Montanari, Seran Demiral, Suat Duman ve Süreyyya Evren.

    Arka Kapak:

    “İsyan başladığında ucubeler yüzünden gerçekle yüzleşmek zorunda kaldılar, hayatlarını idame ettiren yalanlara ne kadar bağımlı olduklarını gördüler.”

    İnsanların popülist politikalar tarafından marjinalleştirildiği, yalnızlaştırıldığı, öteki olmaya mahkûm edildiği zamanlardayız. Öteki olmanın anlamını, aykırılığın, ucubeleşmenin ne demek olduğunu sorgulamanın en iyi yollarından biri de kurmacadan geçiyor.

    Tüm Panayırların Heyulası fantazi, bilimkurgu, korku, distopya, tuhaf kurgu ve polisiye türlerinde yazılmış “ucube” temalı 20 öyküyü bir araya getiriyor. Özel olarak bu kitap için kaleme alınmış öykülerde ucube, kimi zaman bir mekân kimi zaman bir durum. Bazen de normalin ta kendisi.

    İzlerini arama çubuğunda değil, hayatın içinde sürdüğünüzde ucubelerle şekillenen panayırları görebilirsiniz. Üstelik tüm panayırların bir heyulası var. Tüm panayırlar aynı özü saklıyor. Hepsinin cevheri aynı maden ocağında gömülü. Derinlere inip onları görmemiz gerekiyor. Beraber paylaşacağımız yollar var.

    Kayıp Rıhtım, sizi yalnız yürümek istemeyeceğiniz bir patikaya davet ediyor.

     

    Kayıp Rıhtım Öykü Antolojisi

    İthaki Yayınları

    Ocak 2022

    288 s.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.