Danke Seb

Danke Seb
  • 3
    0
    1
    0
  • 2007. Kubica'nın yaşadığı kaza sonucu BMW Sauber'in koltuğuna geçen genç Alman, görkemli kariyerine ilk adımı atmış oldu.

    2008. Kariyerinin ilk tam sezonunda Red Bull'un alt takımı Toro Rosso ile Monza'da zirveye çıktı. Red Bull takımlarının ilk galibiyetini alt takımla kazanma başarısı gösterdi. 

    Sebastian Vettel. 4 kez dünya şampiyonu. Formula 1 tarihinin en genç pilotlar şampiyonu. Schumacher, Hamilton ve Fangio ile birlikte üst üste dört kez şampiyon olma başarısı gösteren tek isim. 122 podyum, 53 yarış galibiyeti ve 57 pol pozisyonu. 3097 puan ile tarihin en çok puan toplayan 2. pilotu. Sizce de Sebastian Vettel'e biraz haksızlık yapmıyor muyuz?

     

    Sebastian Vettel 2013 yılının sonunda 4. şampiyonluğuna ulaştığında henüz 6. tam sezonunun başındaydı ve 2. sezonunda 2. olmasının ardından 3,4,5 ve 6. sezonlarında oldukça rekabetçi bir ortamda tacını kimseye kaptırmadı. Son şampiyonluğunu  almasının ardından birçok yorumcu tarihin en iyi pilotu Vettel mi sorularını sormaya başlamıştı bile...

    2014 yılı istediği gibi geçmedi ve Red Bull da rekabetçi olmaktan çok uzak bir görüntü sergiledi. Bunun ardından Vettel, Formula 1 efsanesi ve aynı zamanda kendisinin çok büyük bir destekçisi olan Schumacher'in yolunu izlemeye karar verdi. Kırmızı tulum artık onundu. 

    2015 yılına Sebastian oldukça iyi bir giriş yaptı. Toparlanma emareleri gösteren Ferrari rekabetçi olamasa da yeteneğini ortaya koyarak mucizevi performanslar gösterip galibiyetler aldı. At, artık yeniden şahlanmıştı. 

    2016 sezonu pek istediği gibi gitmese de talihsizlikler de yakasını bırakmamıştı ancak onun sezonu henüz gelmemişti. 2017 yılında ise kariyerinin en iyi performanslarından birini ortaya koydu ve şampiyonluk için rekabet etmekten çok uzak kapasitedeki Ferrari'yi şampiyonluğa ulaşamasa da yarışta tuttu. 

    2018 sezonu harika başladı. 4 yarışta 2 galibiyet 3 pol pozisyonu alan Vettel oldukça iyi bir iş çıkarıyordu. Almanya'da kendi hatasıyla yarış dışı kalması ile birlikte sezon da tepetaklak oldu. Spa'yı kazanmasına rağmen Lewis Hamilton'un şampiyonluğunu engelleyemedi. 

    2019 ve 2020 sezonları da istediği gibi gitmedi ve son iki sezonu Aston Martin'de geçirdi. Aston Martin'in felaket performansına rağmen yeteneğiyle iyi sonuçlar alsa da Seb, bugün itibariyle Formula 1'e veda etti.


    Yorumlar (1)
    • Seeb bence Sürüş tarzı ve aşı kişiliğiyle bana Jack Villeneuve hatırlatıyor. Özellikle Yarışta 1. Olup Fia,nin kararıyla 5 sn ceza alıp 2. Olduğunda Hamiltonun aracına gelip numarayı değiştirmesini asla unutmucam. Ferrari eski günlerine dönebilir mi! Bilemiyorum Binotto istifa etti Sainz ise Leclerc,in ardından ikinci pilot modunda olmaktan nefret eden ve bunu pistte ortaya koyan bir karakter. Leclerc İse gelecek vaad ediyor fakat yapmış olduğu 4 yıllık sözleşme onu rahatlatmisa benziyor. Umarım gelecek yıl bizler için seyir zevki yüksek bir sezon olur.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.