Adidas Yeezy Satışları Devam Edecek mi?

Adidas Yeezy Satışları Devam Edecek mi?
  • 0
    0
    0
    0
  • Adidas ile Kanye West arasındaki olaylar sürmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde iki ismin işbirliklerinin bitmesiyle akıllara "Adidas Yeezy satışların devam edecek mi?" sorusu gelmişti. Gelin önce bu işbirliğinin nasıl bittiğini hatırlayalım.

    Adidas, Kanye West’in 26 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen Paris Moda Haftası’nda “White Lives Matter” yazılı bir tişört giymesi sonucu 2015’ten bu yana beraber çalışmalar yaptığı Yeezy markası ile işbirliğini gözden geçirmeye karar vermişti. Adidas Markası, Kanye West’in Twitter hesabından yaptığı Antisemitist yorumlar sonrasında ise işbirliğini tamamen sonlandırdı.

    7 yıllık işbirliğinin bitirilmesinin ardından Adidas şu açıklamaları yaptı:
    “Adidas, antisemitizme ve herhangi bir başka nefret söylemine müsamaha göstermez. Kanye West’in son yorumları ve eylemleri kabul edilemez, nefret dolu ve tehlikeli hareketler sergiledi. Tüm bunlar şirketin çeşitlilik ve kapsayıcılık, karşılıklı saygı ve adalet değerlerini ihlal etmektedir. Kapsamlı bir incelemeden sonra şirket, Kanye West ile olan ortaklığını derhal sona erdirme, Yeezy markalı ürünlerin üretimini durdurma ve Kanye West ve şirketlerine yapılan tüm ödemeleri durdurma kararı aldı. Adidas, Adidas Yeezy koleksiyonu için üretimi ve satışı derhal durduracak.” En son gelen bu bilgilerin üzerine herkes Adidas Yeezy ürünlerinin satılmayacağını düşünmüş ve Yeezy fiyatları artmaya başlamıştı.

    Son günlerde gelen gelişmeler ile Adidas markasının Yeezy satışlarını yapabileceği söyleniyor. Adidas Kanye West ile işbirliğinin fesh edilmesinden sonra Yeezy tasarımlarının haklarının tamamen kendisine ait olduğunu açıkça ortaya koydu. Bloomberg tarafından yakın zamanda yayınlanan bir makalede, Finans Direktörü Harm Ohlmeyer'in, Adidas Yeezy spor ayakkabılarını Kanye West olmadan satma planlarını ifade ettiğini, eski ortağına ve markasına yapılan tüm hakların çıkardığı bildirildi. "[Fikri mülkiyetin] tamamına sahibiz, tüm tasarımlara, tüm versiyonlara ve yeni renk gruplarına sahibiz. Bu bizim ürünümüz. Yeezy ismine sahip değiliz,” dedi.

    https://cape.ist/

    Ohlmeyer sosyal medyayı kullanarak Kanye West'in yeniden şekillendirilmiş tasarımlarına ilgisizliğini ifade etti ve bazıları Adidas'ı Kanye'nin başarısından faydalanmakla suçladı. Diğer insanlar da Ye-less (Kanye olmadan Yeezy) Yeezys fikrine göz yumdular. Adidas eğer Yeezy ürünlerini satmaya devam ederse Kanye West'e ödediği telif ücretlerinden yaklaşık 302 Milyon Dolar kar edecek. İlerleyen günlerde hep birlikte Ye-less Yeezy modellerini göreceğiz. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.