Türkçe R&B'nin parlayan yıldızı: Güneş

Türkçe R&B'nin parlayan yıldızı: Güneş
  • 0
    0
    0
    0
  • "Hissediyorum rockstar biri ama yaşıyorum tam serseri gibi..."

     

    Ruhunda bir rockstar'ın yattığını şarkılarında belirten Güneş, 1 Aralık 1999'da İstanbul'da doğmuştur. Sanatçı kimliği ile yeniden doğması ise belli aşamalardan geçiyor. Yeteneğini ilk defa "O Ses Çocuklar" yarışmasının 2. sezonunda sergileyerek finale kadar yükselmeyi başardı.

    Müzik kariyerine "MOB Entertainment" bünyesi adı altında, 2004 doğumlu Mavi Solman ile bir düet çalışması olan "Hâla" isimli tekliyle başladı. "Kayboldum","Yola Koyul (ft. Motive)", ve "Yüreğimde Taşıyorum" şarkıları ile hatrı sayılır bir dinleyici kitlesine ulaşan Güneş, Uzi ile bir düet çalışması olan "Dua" single'ı ile listeleri alt üst etmeyi başardı. 2020 yılını böylelikle kapatmış oldu. "Dua", Spotify'da 100 milyon dinlenme sayısına yaklaşarak Güneş'in kariyerine güçlü bir başlangıç etkisi yarattı.

    "Çoğu insanın beni gördüğünün aksine, kendimi rapçi olarak görmüyorum. Pop tarafındayım ama Türkçe pop üzerinde algılar olduğu için insanlar beni daha çok rap'e daha yakın tutuyor. Müziğimi R&B olarak tanımlıyorum."

    Bir soru-cevap videosunda kendisine yöneltilen "Popstar mısın yoksa Rapstar mı" sorusunu bu şekilde yanıtlayarak tarzı hakkındaki kafa karışıklıklarını gideren genç yıldızımız 2021 yılında hız kesmeden üretime devam ederek "Sür Eve" isimli ilk EP'sini yayınlıyor. Toksik bir ilişkiden çıkış aşamasında ortaya çıkan bu EP'yi kaotik, hırslı ve hüzünlü olarak tanımlayabiliriz. 

    2022 yılı, tam anlamıyla Güneş'in yılı oldu diyebiliriz. "Atlantis" albümünü yayınlayarak müzik piyasasına damgasını vurmayı başararak "Suçlarımdan Biri, NKBİ, Zor, Kelebek" şarkılarıyla birçok listeye üst sıralardan giriş yaptı. 2021'de yayınladığı "Dikenlerinle" isimli parçayı bu albümde farklı bir beat ile özgün bir biçimde tekrar şekillendirerek "Dikenlerinle - Atlantis Edit" adı altında yayınladı. Zamanın sislerinde kaybolan herkes için önerebileceğimiz bu kaliteli albümle birlikte Güneş artık çoğumuzun bildiği bir isim haline geldi. Atlantis albüm turnesini dün gece Antalya'da, başladığı gibi bitiren sanatçımız bu albümü noktalayarak dinleyicilerine elmas değerinde bir hediye kazandırdı.

    Atlantis albümündeki 13. şarkı hiçbir platformda yer almıyor. "Kayıp Şarkı" olarak nitelendirilen bu parça, Güneş'in yolculuğunun başından beri onunla olan en yakın hayranlarına çok kişisel bir şey sunmak istemesinden dolayı 17-20 Ekim 2022 tarihleri arasında bir internet sitesinden satışa çıkarıldı. Ve böylece bu albüm, konseptine yakışır şekilde tamamlanmış oldu.

    Sanatçımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyor, kendisine sevgilerimizi iletiyoruz. Aralık'ta yayınlayacağı parçayı merakla bekliyoruz :)

    Sanatçının albümlerinin Spotify linkleri:

    Sür Eve EP:

    Atlantis:

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.