Yurtdışı Programları

Yurtdışı Programları
  • 3
    0
    0
    0
  • Dünya turu yapmak, yurtdışında tatile çıkmak birçoğumuzun hayalleri arasında yer almaktadır. Yeni yerler keşfetme arzusunda olanlar için yurtdışında bulunan birçok doğal ve tarihi mekânlar da buralara olan ilgiyi arttırmaktadır. Ancak yurtdışına gitmek ister eğitim amaçlı ister dil öğrenmek amaçlı isterse de gezmek amaçlı her ne olursa olsun masraf gerektiren bir aktivitedir. Bu masrafı kısmen de olsa azaltan ya da kendi imkânlarıyla belirli kişileri yurtdışına götüren yurtdışı programları şu sıralar oldukça merak edilen konular arasındadır. Siz de masraf yapmadan yurtdışına gidebilmek için aşağıda bahsedeceğimiz programlardan kendinize uygun olana başvurabilirsiniz.

     

    Erasmus
    Neredeyse duymayan yoktur diyebileceğimiz yurtdışı programlarından biri öğrenci değişim programı altında Erasmus’tur. Esasında eğitim amaçlı farklı ülkelere gitme imkânı sağlayan bu program sayesinde belirli not ortalaması ve sınav puanı ile hem istediğiniz eğitimi alabilir hem de gittiğiniz ülkeyi gezerek yakından tanıma fırsatı bulabilirsiniz. Üniversite öğrencilere tanınan Erasmus programı üniversitelerin teşvikiyle çeşitli ülkelerde tecrübe kazanma fırsatı sunana Avrupa Birliği projeleri arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’nin karşıladığı hibe sayesinde öğrenciler ülkeleri dışında eğitim görme fırsatı yakalıyor.

     

    Work And Travel
    Work and Travel Amerika hükümeti tarafından desteklenen öğrencilere tanınmış bir yurtdışı programıdır. Bu program sayesinde öğrenciler Amerika’da hem çalışıp hem de seyahat edebilme imkânına sahip olmaktadırlar. Dönem dönem değişen belirli miktar ödeyerek böyle bir fırsattan istifade edebilirsiniz. Work and Travel’dan yararlanabilmek için ise birtakım başvuru şartları bulunmaktadır. Bu şartlar şu şekildedir:

    Öğrencinin

    • Genel ve son dönem ortalaması bakımından geçer not ve üzerine sahip olması
    • 18-26 yaş aralığında bulunması
    • En azından yeterli sayılabilecek orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olması
    • Work and Travel programını tamamlayabilecek olgunluk ve motivasyona sahip olması gerekmektedir.

    Bu şartları sağlayan kişilerin yaptıkları başvuruların olumlu neticelenmesi sonucunda Amerika’da kısa süreli çalışma ve gezme fırsatı elde etmektedirler.

     

    Farabi Değişim Programı
    Farabi Türkiye’de lisans, önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim görmekte olan öğrenci ile öğretim üyelerine tanınmış karşılıklı olarak değişimi esas alan bir değişim programıdır. Duruma göre bir ya da iki yıl süre bu programla birlikte programdan yararlananlar farklı ülkedeki eğitim kurumunda eğitim görmektedirler. Üniversiteler tarafından yayınlanan koşullara uygun adaylardan Farabi kapsamında yurtdışında eğitim hakkı kazananlara program vesilesiyle burs verilmektedir. 

     

    Mevlana Değişim Programı
    Yurtdışına masraf yapmadan ve daha kolay bir şekilde gitmenin yollarından olan öğrenci değişim programlarından bir diğeri de Mevlana Değişim Programı’dır. Bu program da tıpkı Farabi Değişim Programı gibi ülke içerisinde okuyan öğrenci ve akademik çalışmalarda bulunan öğretim üyelerinin karşılıklı olarak değişimi anlayışı üzerine ortaya çıkmış yurtdışı programları arasındadı. Bu program sayesinde Amerika, Japonya, Kanada, Güney Kore, Azerbaycan gibi pek çok ülkeye gitme ve bu ülkelerle yakın temas kurabilme fırsatı yakalayabilirsiniz. Erasmus’tan farklı olarak Mevlana Değişim Programı’nda Avrupa Birliği’ne üye olmayan devletlere de gidebilirsiniz. 

     

    Workaway
    Dünyayı gezmek istiyorum ancak nerede kalırım, ne yer ne içerim diye derin düşüncelere dalıyorsanız bu düşünceleri artık bir kenara bırakabilirsiniz. Yurtdışında gezmek, deneyim kazanmak için kalacak yer arayanlar ile ev sahiplerinin bir araya getiren Workaway sayesinde endişelenmenize gerek yok. Gitmek istediğini ülkeyi belirleyerek Workaway programı üzerinden ev sahibi olmaya aday olan kişilerle iletişime geçebilirsiniz. Belirli bir ücret karşılığında gönül rahatlığı ile konaklama ve yemek probleminizi çözmeye yaran en iyi platformlardan biridir diyebiliriz Workaway için.

     

    Yurtdışı Dil Eğitim Programları
    Dil öğrenmenin en kolay yolu kuşkusuz dile maruz kalmaktan geçer. Dilini öğrenmek istediğiniz ülkeye gidip dil eğitimizi geliştirmek istiyorsanız dil okullarının düzenlediği çeşitli yurtdışı programları bulunmaktadır. 3 ay İngiltere, 4 Hafta Amerika gibi isimler taktıkları bu programlarla talep ettikleri ücret karşılığında sizleri yurtdışına götürmektedirler. Yurtdışına çıkmanın alternatif yollarından biri olan dil eğitim programları son zamanlarda epey yaygınlaşmış bir uygulamadır. Sizler de hem diliniz geliştirmek hem de yeni yerler görmek istiyorsanız yurtdışı dil eğitim programlarından faydalanabilirsiniz.

    Bahsettiğimiz yurtdışı programları çoğunlukla öğrencilere hitap etmekle birlikte her kesime uygun programlar mevcuttur. Yurtdışında yeni deneyimler kazanmak için yurtdışı programları ve etkinliklerinden yararlanmanızı tavsiye ederiz. 

     

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.