En Sevilen Türkçe Alternatif Müzik Grupları

En Sevilen Türkçe Alternatif Müzik Grupları
  • 3
    0
    1
    0
  • Alternatif müzik bir diğer adıyla alternatif rock 1980’li yıllarda bağımsız, underground müzik kültürlerinden doğmuş rock müziğin bir alt türüdür. 1990’lı yıllarda oldukça popüler olan bu müzik türünü dinlememiş hiç kimse yoktur desek abatmış olmayız. Yalnızca yabancıların alternatif müzik yaptığını düşünmek ise Türk alternatif müzik gruplarına büyük ayıp olur. Birbirinden kaliteli, büyük bir hayranlıkla dinlenen en sevilen Türkçe alternatif müzik gruplarını merak ediyorsanız yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz. 

     

    Dedublüman
    Dedublüman son zamanların en popüler alternatif müzik gruplarından biridir. İsmi ilk duyulduğunda biraz garipsense de dinlemeye başlayınca asla vazgeçemeyeceğiniz grupların başında gelmektedir. Mustafa Yavuz, Kıvanç Kumlu, Besim Talı, Hazar Altın ve Kurthan Sarpkaya’dan oluşan Dedublüman kulaklarımızın pasını silen birçok şarkıya imza atmıştır. Gamzedeyim Deva Bulmam isimli şarkılarıyla büyük bir çıkış yapan grup bunun dışında keyifle dinlenen şarkılar ı bulunmaktadır Belki, Çözemezsin, Sakladığın Bir Şeyler Var, Fikrimin İnce Gülü, Kimseye Etmem Şikâyet, Bir İhtimal Halim, Geçmesin Günümüz üretken grubun şarkılarından yalnızca birkaçıdır.

     

    Yüzyüzeyken Konuşuruz
    Yüzyüzeyken Konuşuruz 2011 yılında müzik dünyasına atışmış ve zamanla büyük bir dinleyici kitlesine sahip olmuş alternatif müzik gruplardandır. Grubun vokalisti Kaan Boşnak, elektrogitarcısı Engin Sevik, davulcusu Ahmet Can Kalyoncu ve basgitarcısı Can Tunaboylu’dur. İlk başlarda sadece Kaan Boşnak’ın şarkılarıyla ortaya çıkan grup diğer üyelerin de gruba dâhil olmasıyla son halini almıştır. Yoğun ilgi duyulan grup günümüze kadar Evdekilere Selam, Otoban Sıcağı ve Akustik Travma adında üç albüm çıkarmıştır. Ayrıca sayısız şarkısı bulunan grubun her şarkısında farklı hissiyatlara bürünmeniz, farklı keyifler almanız mümkündür. Sizlere mutlaka dinlemenizi önerdiğimiz Yüzyüzeyken Konuşuruz şarkılarından bazıları ise şunlardır: Boş Gemiler, Sen Varsın Diye, Dinle Beni Bi’ , Gece Beşten Sonra Evden Çıkan Kimse, Kazılı Kuyum…

     

    Dolu Kadehi Ters Tut
    Uğurhan Özay’ın vokalistliğini, Mürsel Oğulcan Ava’nın da hem geri vokalliğini hem de gitaristliğini yaptığı Dolu Kadehi Ters Tut alternatif müzik grubu 2014 yılında dinleyicilerle buluşmuştur. Grubun ilk albümü 2015 yılında ev kaydı ile oluşturdukları Polonya’nın Başı Belada albümüdür. Sonrasında sırasıyla Dünyanın En İyi Albümü, Akustik Takılmacalar, Karanlık ve DKTT Live Session albümlerini piyasaya süren grup büyük bit beğeniyle karşılanmıştır. En sevilen Türkçe alternatif müzik grupları arasında yer alan grubun Yapma N’olursun, Hiç İyi Değilim, Gitme, Madem, Bir Bildiğin Vardır, Anamız Babamız Yok Deriz gibi birçok şarkısı bulunmaktadır. Zevkinize hitap eden müzikleri keyifle dinleyebilirsiniz.

     

    Yaşlı Amca
    İsmiyle dikkat çeken alternatif müzik gruplardan bir diğeri de Yaşlı Amca’dır. Bir bestelerinin isminden esinlenerek gruba bu isimi vermişlerdir. 2012 yılında ortaya çıkan grup ne zaman canımız sıkılsa veya keyfimiz yerinde olsa, ağlasak veya gülsek hiç fark etmez her zaman dinleyebileceğimiz şarkılarını dinleyicileriyle paylaşmaktadır. Severek dinlenen grubun üyeleri Artun Özoğlu, Can Aydınoğlu, Hüseyin Tosun ve Yağız İpek’tir. Ortaya çıkardıkları birbirinden güzel müziklerle dinleyicilere adeta müzik şöleni sunmaktadırlar. Müziklerinden bazıları olan Giderdi Hoşuma, Yakamoz Güzeli, İstanbul Beyefendisi, Kafam Karışık, Her Şey Sen, Yıldızlara Bak’ı zevkle dinleyeceğinizi düşünüyoruz.

     

    Son Feci Bisiklet
    Alternatif müzik gruplarının hepsinin mi ismi değişik olur dediğinizi duyar gibiyim. İsmiyle ve müzikleriyle oldukça dikkat çeken Son Feci Bisiklet çıkardığı şarkılarıyla yediden yetmişe herkesi kendisine hayran bırakan gruplardan biridir. 2011 yılında kurulan grubun hâlihazırda Arda Kemirgent, Can Sürmen, Erkin Sağsen ve Ozan Özgül’den oluşan dört üyesi bulunmaktadır. En sevilen Türkçe alternatif müzik grupları arasında yer alan Son Feci Bisiklet özellikle 2014 yılında çıkardığı şarkılarıyla gönüllere taht kurmuştur. Bikinisinde Astronomi, Rahatsız Vals, Uzaydan Geldiğine Göre Yorgun Olmalısın, Küçük Saydam İnsanlar grubun sevilerek dinlenen şarkılarından bazılarıdır.

     

    Evdeki Saat
    Evdeki Saat bu sıralar sürekli duyduğumuz alternatif müziklerin sahibi olan grup. Müzik grubu üyeleri Sunguralp ve Eren’in müziklerini internet ortamında yayınlamaları ile birlikte grup ortaya çıkmıştır. 2014 yılında müzik sektörüne adım atan grubun son birkaç yıldaki müzikleri adını geniş kitlelere duyurmalarını sağlamıştır. Grubun en beğenilen şarkıları ise Uzunlar, Hiç Uyanmasam, Dibi Ne Kadar, Sarmaşık, Eski ve Tozlar İçinde, Böyle İyiyim’dir.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.