Depolamada Stok Raporu Nasıl Hazırlanır?

Depolamada Stok Raporu Nasıl Hazırlanır?
  • 0
    0
    0
    0
  • Depo stok programı, depoda bulunan ürünlerin miktar, durum ve diğer özelliklerini takip etmek için kullanılan bir yazılımdır. Yani ürünlerin girişi, çıkışı ve transferi gibi durumları güncel tutmak için düzenli olarak stok sayımı yapar ve bu sonuçları raporlar. Depo yönetim sistemi olarak kullanılan depo stok programı, işletmelerin üretiminden satış işlemlerine kadar birçok konuda yardımcı olarak stokların düzenli bir şekilde yönetilmesine de destek sağlar. Ayrıca ürünlerin sıcaklık, nem gibi depo koşullarında geçerlilik sürelerini takip ederek kalitesini korumasına da fayda sağlar. Bunlarla birlikte işletmenin diğer birimlerine de kolaylıkla entegre olabilir.

    Depo yönetimini düzenleyerek, gerekli bilgileri sağlayan raporu aşağıdaki adımları takip ederek hazırlayabilirsiniz;

    ● Depolamada yer alan ürünlerin bir listesi hazırlanmalıdır. Ve bu listede ürün isimleri, kodları, miktarları ve birimleri gibi bilgiler yer almalıdır. Buradaki bilgiler stok kartlarından ya da ürün yönetim sisteminden toplanabilir.

    ● Depoda bulunan ürünlerin miktarları, bir yönetim sistemi kullanılarak ya da fiziksel olarak ölçülerek belirlenebilir.

    ● Stokta yer alan ürünlerin durumları yani yeni, kullanılmış veya bozuk gibi bilgiler bilinmelidir.

    ● Tüm bu adımlardan sonra ürünlerin isimlerinin, miktarlarının ve durumlarının yer aldığı depo stok raporu oluşturulur.

    ● Oluşturulan bu rapor sonrasında depoda bulunan ürünlerin durumları izlenmeli ve bilgiler güncel tutulmalıdır. Bu rapor depo yönetimi açısından çok önemlidir. Çünkü işletmenin üretim ve satış işlemlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

    Depo yönetimi, üretim ya da dağıtım yapan firmaların, depo içerisinde, satın almadan satış aşamasına kadar oluşabilecek tüm süreçlerinin başarılı ve verimli bir şekilde yürütülmesine denir ve bu süreçte depo stok programı kullanımı son derece avantajlıdır. Bunları şu şekilde sıralamak gerekirse; üretim sürekli ve düzenli bir şekilde devam eder. Üretim durmaz ya da aksamaz. Tedarik ve satış süreleri düzene girmekle birlikte maliyete de önemli ölçüde yarar sağlar. Üretim süreçlerinin yönetimi kolaylaşır ve ürün kaybı en aza indirilir.

    Tüm bunların yanı sıra sistemin verimli çalışabilmesi ve işlerin hatasız bir şekilde ilerleyebilmesi için iyi bir depo yönetimine ihtiyaç duyulur.

    Bu konuda uzman kadrosu, yerli, yabancı yüzlerce firmaya yazılım ve danışmanlık hizmeti vererek bu konudaki gerekli alt yapısını oluşturmuş olan Ahescon Bilgi Teknolojilerinin hizmet güvencesiyle Evira Depo Yönetim Sistemi ve eFlex Ekonomik Depo Yönetimi Programı mutlaka incelenmelidir.

    Evira Depo Yönetim Sistemi

    Microsoft .Net Platformunda geliştirilen, esnek ve kolay kullanım amaçlı tasarlanmış bir uygulamadır. Ayrı bir veri tabanına sahiptir. Tek başına herhangi bir programa entegre olmadan çalışabildiği gibi, firmada kullanılan ERP sistemleriyle de tam entegre olarak çalışabilmektedir.

    eFlex Ekonomik Depo Yönetimi

    Deponuzu fiziksel işleyiş kurallarınıza göre her akışını kontrol altına alır. Yapılan her işlemin anlık hareket kaydını oluşturur. Bu sayede depo içerisindeki stoklarınızı anlık olarak takip edebilir, yerleşim planınızdaki değişiklikleri izleyebilirsiniz.

    Kaynak: Depolamada Stok Raporu Nasıl Hazırlanır? 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.