1-) Ortamlarda Satılacak Bilgi

Ortalama 20-30 dakikalık bölümlere sahip eğlenceli ve öğretici konulardan oluşan bir Türkçe podcast yayınıdır. Programın sunucusu Merve'dir ve oldukça tatlıdır.

2-) Sen Kimsin Ki? Podcast

Yusuf Taha Lüleci tarafından sunulan, toplumsal tabuları hedef alan, zaman zaman eğlenceli, zaman zaman komik, zaman zaman da düşündürücü bir Türkçe podcast yayınıdır. Gerek konsepti açısından, gerekse üslubu açısından dinlenesi bir podcasttir. 

3-) O Tarz Mı?

O Tarz Mı?, Can Bonomo, Can Temiz, Bengi Apak ve İsmail Türküsev’in sunumuyla gerçekleşen podcast yayınıdır. Program, dinleyicilerinin sorularına göre şekilleniyor. Güzel bir Türkçe podcast yayınıdır. Samimiyet severler buraya şefim.

4-) Fularsız Entellik

Halk için, halka rağmen entellik sloganıyla yayınlanan, Ekşisözlük’ün içerikli entrylerini yazan Immanuel Tolstoyevski’nin Türkçe podcast serisidir. Felsefe podcastleri dinlemeyi seven biriyseniz ve zihin avcısıysanız bir bakın derim.

5-) Nasıl Olunur?

Gazeteci, Yazar ve şimdi de Podcast yayıncısı olan Nilay Örnek; mikrofonu mesleklerini ustalıkla icra ettiğini düşündüğü insanlara yöneltip onlara şu soruyu soruyor; Nasıl Olunur? Dinleyelim ve öğrenelim.

6-) Socrates Podcast

Spora entelektüel bir bakış atmak isteyenler için Sokrates Dergi ekibinin hazırladığı haftalık spor olaylarını değerlendirdikleri Türkçe podcast serisidir.

7-) Bu Mu Yani?

Yirmi yedisinde kurumsal kariyerlerini çöpe atan iki çocukluk arkadaşı, çıktıkları yolculukta tek bir sorunun cevabına düşüyor; Daha sade ve daha anlamlı bir hayat mümkün mü?

 

 

*Siz de sevdiğiniz Türkçe podcast'i tavsiye etmek isterseniz lütfen yorumlarda belirtin.