Hissettirdiklerini Tek Bir Kelime ile Anlatamadığım Şarkılar

Hissettirdiklerini Tek Bir Kelime ile Anlatamadığım Şarkılar
  • 5
    0
    1
    0
  • Uzun zamandır dinlediğim ve her dinlediğimde adlandıramadığım hislere kapıldığım bazı şarkılar var. Eminim herkesin dinlediğinde farklı hissettiği, farklı değerlere sahip şarkıları vardır. Bahsedeceğim şarkıların benim için spesifik bir anlamı yok, herhangi bir anısı da yok, fakat beni daha önce hiç gitmediğim yerlere götürüyorlar. Ya da daha farklı ve karmaşık şekilde anlatıcak olursam bu şarkılar beni daha önce gittiğim, ana karakter gibi hissettiğim, nostaljik yerlere götürüyor... Fakat bu senaryonun sonunda gittiğim bütün o yerleri unutuyorum ve bu anılar içimde gizli bir yerde anlamlandıramadığım hislere dönüşüyor. Bu sadece bu şarkılar için hissettiğim bir duygu değil bazı filmler, bazı günler yürürken geçtiğim bazı yerler de böyle hissettirebiliyor. Bu değişik hisler benim bir parçammış gibi geliyor.

    Şimdi size anlamlandıramadığım bu hisleri anlatmaya çalışacağım...

    İyi okumalar ve dinlemeler...

    1-Sade- Kiss of Life

    Özellikle canlı versiyonunu dinlediğimde ve izlediğimde tüylerimi diken diken yapan bu şarkı zaten beni sesi ile büyüleyen bir sanatçıya ait. Sade Adu, 20'li yaşlarımın başında keşfettiğim ve beni çok etkileyen bir sanatçı, kendine özgün tarzı bence onu zamanının en ikonik sanatçılarından biri haline getiriyor. Canlı performans videosunu izlerken insanların o atmosferi dolu dolu yaşadıklarını görünce kendimi bunun bir parçasıymış gibi hissediyorum.

    ">

    2-The Mamas & The Papas -California Dreamin'

    Çoğumuzun bildiğini düşündüğüm bu şarkıyı her dinlediğimde aklıma "Chungking Express" filmi geliyor ve kendimi o filmin ana karakteri Faye gibi hissediyorum? 

    ">

    3-Taeko Onuki- 4:00A.M

    Konu uzak doğu kültürüne kaymışken hemen City Pop favorilerimden biri olan 4:00A.M  şarkısını paylaşmak isterim. City Pop türünden bahsetmem gerekirse, 1970'lerin sonunda ortaya çıkmış ve 80'lerde popülerleşmiş Japon pop müziği biçmidir. Genel olarak bu akımdaki şarkılar farklı hissettiriyor fakat özellikle bu şarkıyı dinlemekten çok hoşlanıyorum. Biraz uzun bir şarkı olsa da tadını çıkararak dinlemenizi öneririm.

    ">

    4-Amy Macdonald- This Is The Life

    Bu şarkıyı her dinlediğimde ise avrupada loş ışıklı, taş duvarlı binaların olduğu dar bir sokakta, hafif yağmurlu bir gecede yürüyormuşum hissi geliyor... Hiç avrupada böyle bir sokakta yürümedim aslında...

    ">

    5-Michel Fugain-Une Belle Histoire

    Bu şarkıyı dinlerken kendimi aşktan kalbi acıyan biri gibi hissediyorum. Dinlerken kalbim acıyor ama bu güzel acılardan. 

    ">

    6-Boa-Duvet

    Bu şarkıyı çok geç keşfetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyorum... Tiktok sayesinde keşfettiğim bu şarkı kesinlikle benim gibi The Cranberries severlerin çok hoşuna gidecektir. Hissettirdiklerini kesinlikle açıklayamıyorum, bu şarkı içimde garip bir acıya sebep oluyor.

    ">

    7-Black Eyed Peas-Meet Me Halfway

    13 yıl önce bu şarkının müzik videosunu izlediğimde ne hissettiysem hala aynı şeyi hissediyorum sanırım. Müzik videosundaki farklı atmosferden çok etkilenmiş olmalıyım. 

    ">

    8-One Republic- All The Right Moves

    Şimdi gel de anlat bu şarkı nasıl hissettiriyor. New York'ta geçen bir film var ve baş karakter bağımsız, özgür ve kendinden emin bir karakter. Evet, o karakter gibi hissediyorum... Ne alaka di mi?

    ">

    9-Adele-Hometown Glory

    Adele'in şarkının sözlerinde anlattığı atmosfer ve şarkının melodisi beni üzgün, mutsuz ve çaresiz hissettiğim ergenlik yıllarıma götürüyor, o anıları hatırlayıp gülümseyip hayatın nasıl akıp gittiğini düşünüyorum sadece. 

     ">

    10-The Last Shadow Puppets- Standing Next To Me

    Bu şarkıyı dinlerken akşam vakti uykulu bir biçimde arka koltukta araba yolculuğu yapan biri gibi hissediyorum... Yine çok alakasız...

    ">

    11-Jungle- Lucky I Got What I Want

    Bu şarkının atmosferi de kesinlikle gece, hafif serin bir hava ve loş ışıklar... Çok chill bir şarkı gibi gelmesine rağmen sözleri yüzünden hafiften içimi acıtan bir duygusu da var.

    ">

    12-Grizzly Bear- Ready Able

    Ne diyebilirim ki... Bu şarkı nasıl bir şarkı anlatılmaz, yaşanır. Lütfen kulaklıklarınızı takıp sonuna kadar dinleyin ve kendinizi hislerinizi yaşamaya bırakın. 

    ">

    13-Sade- Smooth Operator

    Bu yazıya bir Sade Adu şarkısı az kalırdı. Smooth Operator şarkısı modernleşmeye başlayan dünyanın ilk zamanlarında yaşayan bağımsız bir kadınmışım gibi hissettiriyor. Çok güçlü ve çekici bir şarkı. 

    ">

    14-SE SO NEON- NAN CHUN

    Bu şarkıyı dinlerken ise sararmış, kuru otların üstünde yürüyerek bir yere ulaşmaya çalışan biri gibi hissediyorum. Tepemde güneş var, yoruluyorum, acı çekiyorum fakat ulaşmak istediğim bir yer var ve bu amaca çok odaklandığım için gözüm hiç bir şey görmüyor.

     ">

     

    Bu liste kesinlikle uzar gider fakat nasıl hissettiğini anlatmak kolay bir şey değilmiş... Bu şarkıları dinlerken siz nasıl hissedeceksiniz bilmiyorum ama kesinlikle sizlere bir şeyler hissettireceklerdir. Okuduğunuz ve dinlediğiniz için teşekkürler.

     

     

     

     

     


    Yorumlar (1)
    • https://open.spotify.com/playlist/3oYyhzlDclIbz9GtIvzSq7?si=e0XUxR3GSTqAeJ7SBb2T9g

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.