Yurtdışında Tercih Edilen İş Alanları

Yurtdışında Tercih Edilen İş Alanları
  • 5
    0
    0
    0
  • Günümüzde biliyorsunuz ki işsizlik oranları biraz artmış durumda. Bundan dolayı insanlar en çok tercih edilen işleri araştırmak ve o alanlara yönelmek istemektedir. Önceden işsizlik okumamaya bağlıydı fakat günümüzde öylesine fazla mezun var ki bu sefer de nitelikli okuma olmadığı sürece mezun olunan alanla ilgili iş bulmak bir rüya gibi.

    Yurt dışında tercih edilen iş alanları hakkında araştırma yapan insanlar genellikle ülkemizde kendi alanında iş bulamayıp yurt dışına gidip orada çalışma düşüncesi olan insanlardır. Bir kısmı da yurt dışında tercih edilen işleri kendi ülkesine uyarlamaya çalışan fikir avcılarıdır.

    Dilerseniz şimdi yurtdışında tercih edilen iş alanları listemize bir göz atalım.

     

    Bilgisayar veya Yazılım Mühendisliği
    Eğer İngilizce dilini öğrenebilirseniz yurtdışında tercih edilen meslekler arasında bulunan yazılım mühendisliği mesleğini çok rahat bir şekilde icra edebilirsiniz. Tabii ki İngilizceden önce yazılım bilmiyorsanız yazılım öğrenmelisiniz. Bunun için okula giden insanlar bulunsa da yazılım dillerini öğrenebilmek için okula gerek yoktur.

    Üstelik birçok ülkede yazılım alanında çalışacak bireyler alırken onların diplomalarına bakmaktan ziyade bugüne kadar yazılım alanında neler yaptıklarına bakarlar. Yani kendi kendinize yazılım öğrendiyseniz ve diplomanız yoksa çoğu ülkede sıkıntı yaşamazsanız. Tabi bunun için ortaya ciddi yazılımlar çıkarmanız gerekmektedir. Herkesin yaptığı işleri yapmanız sizi diğerlerinden ayıramayacağı için fazla ön plana çıkamazsınız ve hayal ettiğiniz mesleğe ulaşamayabilirsiniz.

     

    Yaşlı Bakım
    Ülkemizde gerektiği saygıyı veya önemi görmese de Almanya’da bu alanda oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle Türkiye ile olan ilişkileri yüzünden bu seçimi yaparken önceliği Türkiye’ye vermektedirler. Zamanında birçok işçi, hemşire ve daha çok farklı alanlarda sağlık çalışanları almışlardır. Günümüzde de Almanya gelişmiş bir toplum olduğu için ve onların kültüründe aile bağları bizimkiler kadar kuvvetli olmadığı için yaşlıların bakıma ihtiyacı doğmaktadır. Bu bakımı da yaşlı bakım personeli yapmaktadır.

    Yani yaşlı bakım personeli yurtdışında tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır. Özellikle Almanya’da çok tercih edilmektedir. İyi bir dil eğitimi aldıktan sonra ve gerekli diplomanız varsa Almanya’ya gidip çalışma şansınız bulunmaktadır.

     

    Otomotiv Sektörü
    Yurtdışında araba tamir ve modifikasyon işleri aşırı derecede ilgi görmektedir. Ülkemizde tamir ve modifikasyon işi son derece gelişmiştir ve ülkemizde bulunan ustalar son derece kaliteli işler çıkarmaktadır. Bundan dolayı gerekli bilgi birikiminiz, tecrübeniz var ise yurt dışına tamirci olarak gidebilirsiniz. Sağlam bir ustadan işi öğrendikten sonra biraz birikim ile yurt dışına gidip otomotiv dükkânı açtığınızda gerçekten iyi işler yapabilirsiniz.

    Ayrıca otomotiv mühendisliği okuyorsanız ve otomotiv mühendisliği diplomanız var ise bu iş de yurt dışında tercih edilen meslekler arasında bulunmaktadır. Şansınızı denemek için yurt dışına gidip en azından bir şeyler yapmayı deneyebilirsiniz.

     

    Hemşirelik
    İkinci adımda anlattığımız gibi Almanya sürekli Türkiye’den işçi ve sağlık personeli talep etmektedir. Almanya’da bulunan nüfusa oranla sağlık personeli son derece yetersizdir. Bundan dolayı da çeşitli ülkelerden sağlık personeli talep etmektedir. Yaşlı bakım personelleri ve hemşireler istek listesinin başında yer almaktadır. Bundan dolayı eğer hemşirelik mezunu iseniz ve elinizde hatırı sayılır bir ortalama ile diplomanız varsa kesinlikle iyi bir dil eğitimi alarak Almanya’ya gidebilirsiniz.

    Yurt dışında tercih edilen meslekler arasında hemşirelik de son derece büyük öneme sahiptir. Özellikle Almanya’da bu meslek oldukça fazla sevilmekte ve bu mesleğe oldukça fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

     

    Dijital Oyun Tasarımı
    Bu meslek ülkemizde de çok fazla tercih edilen bir meslektir fakat genellikle hak ettiği yerlere yükselememektedir. Fakat yazılıma ve teknolojiye önem veren ülkelerde aşırı derecede tercih edilmekte ve önem görmektedir. Bu mesleği yurt dışında yapabilmek için diploma şart değildir. Fakat her alanda olduğu gibi bu işte de işi bildiğiniz bir sertifika veya diploma işinize her zaman yarayacaktır.

    Fakat diplomanız yok ise üzülmenize gerek yok. Tıpkı yazılım mühendisliği gibi dijital oyun tasarımı için de diplomadan ziyade yapmış olduğunuz işler ön plana çıkmaktadır. Kaliteli ve güzel projeleriniz elinizde bulunuyorsa bu projeler ile yurt dışında kendinizi tanıtabilir ve bir şans elde edebilirsiniz. Dijital oyun tasarım işi de yurt dışında tercih edilen meslekler arasında yer almaktadır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.