Unreal Engine 5 İle Oluşturulmuş 5 Ortam

Unreal Engine 5 İle Oluşturulmuş 5 Ortam
  • 2
    0
    0
    0
  •    Intel şirketinin kurucularından biri olan Gordon Moore'un adını taşıyan ve kendisi tarafından ilk bahsedilme tarihi 19 Nisan 1965 olan "Moore Yasası"na göre; "Mikroişlemciler içindeki transistör sayısı her yıl iki katına çıkacaktır.". Gordon Moore, bu öngörüsünü 1975 yılında "Mikroişlemciler içindeki transistör sayısı her iki yılda bir iki katına çıkacaktır." yönünde güncellemiştir. Genel olarak kayıtlarda geçen "18 ayda bir iki katına çıkacaktır" ifadesini de, kendisinin kullanmadığının altını çizmektedir.

       Teknolojide gerçekleşen fiziksel ilerlemelerin, dijital dünyaya yansımaları her zaman geliştiricilerin elini güçlendirmiştir. 1990'ların başında, Epic Games'in kurucusu Tim Sweeney tarafından tasarlanan ve hayata geçirilen Unreal Engine, yıllar boyu çeşitli değişimler yaşasa da, en büyük etkisini 2021 yılındaki Unreal Engine 5 (UE5) tanıtımı ile göstermiştir. UE5 tanıtımında, ortaya koyulen en güçlü iki içerik "Nanite" ve "Lumen" teknolojisidir. Peki kısaca nedir bunlar?

       Nanite: Yüksek detaylı dinamik geometri sistemidir. Megapixel seviyesindeki dokuları optimize ederek, milyarlarca poligonu gerçek zamanlı olarak işler, göz alıcı detaylar sunar ve performansı arttırmaktadır. Kısaca, cisimden uzaklaştıkça, doku bütünlüğü en fazla seviyede korunacak şekilde poligonlar azalır. Objeye yaklaştıkça, doku bütünlüğü en fazla seviyede korunacak ve detaylar artacak şekilde poligon miktarı çoğalır.

       Lumen: Gerçekçi dinamik küresel aydınlatma sistemi olan "Lumen", ortamda anlık yaratılan ışıklandırma, gölgeler ve yansımalar ile gerçekçiliği arttırmaktadır.

    Unreal Engine 5 kullanılarak yaratılmış ortamlar:

     - Fantasy Castle UE5 | Leartes Studio

     

    - Cliffwood Village | Taichi Kobayashi

    - Virtual Bamboo Grove | Leo Torres 

    - Walking the Titanic in 4K | Enfant Terrible 

    - Russian winter v2.0 | Ostap Gordon

    - Bonus!

    The Most Photorealistic UNREAL ENGINE 5 Body Cam Demos 4K 2023 | Enfant Terrible (Derleyen)

    Reality VS Unreal Engine 5 | 3Dystopia

    - Unrecord | Studios DRAMA (Oyun)

    Not: Bazı ortamların yaratılmasında, photogrammetry (bir obje ve/ya mekanın, farklı açılardan, birden çok fotoğraf kullanılarak dijital ortama 3D aktarımı) kullanılarak oluşturulan objeler katkı sağlamıştır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.