BAŞARILI OLMANIN YOLU ÖNCE İNANMAKTAN GEÇER

BAŞARILI OLMANIN YOLU ÖNCE İNANMAKTAN GEÇER
  • 1
    0
    0
    0
  • Başarmak için önce kendine inanacaksın sonra işine inanacaksın sonra karar vereceksin ben bu işi başaracağım inanmazsan karamsarlığa kapılırsan hiçbir şey başaramazsın aşağıda yazacağım detaylardan önce ben en baştan laf kalabalığı yapmadan başarmanın püf noktasını yazıyorum bir işe girdiniz olmadı aslında oldu da kafanızda olmadı çünkü inanmadınız ikinci işe girdiniz orda da sorun oldu çünkü inançla kararlılıkla başlamadınız tabi bunları seçerken inançlı olurken kararlı olurken seçtiğiniz iş seçtiğiniz kurumda iş ciddiyeti Ve kurumsal mekan olması tabii ki sıradan bir yerde başarılı olamaz ama inanırsan kesinlikle başarılı olursun bugün cumartesi bugün pazar kalkıp tatile gideyim kalkıp gezmeye gideyim sosyal hayatım olsun tabii ki bunlar insanın en doğal hakkı ama belirli bir yaşa kadar en azından bir 5:10 yıl bunlarda bunlardan ne fedakarlık yapmasını bileceksin aslında kendin için fedakarlık yapacaksın boş kalan zamanına kendini geliştirmeye ayıracaksın yani meslek hayatında çok değil beş yıl kafa yormak sıkı çalışmak kendini iyi geliştirmek bilmediğin her şeyi öğrenmek için okumak biraz sıkıcı olacak am ömründe geriye kalan zamanın hem başarılı hem de rahat geçecek aslında işin püf noktası çok kolay ilk başlangıçta çok değil 1.05 yıl her şeyden fedakarlık edeceksin kendini tamamen işine ve mesleğini yükseltmeye gayret edeceksin geriye kalan yıllarda sosyal hayatına tabii ki devam edeceksin ama kafandaki inancın o hiç değişmeyecek inatçı olacaksın sabırlı olacaksın olumsuzluğu önce kafanda öldüreceksin başarılı olmamak mümkün değil şimdi biraz daha konuyu açalım

    Kişinin hedeflerini belirlediği süre içerisinde gerçekleştirmesine başarı denir. Başarı sadece iş hayatında geçerli olan bir kavram değildir. Kişinin, sanatsal faaliyetlerinde ve ikili ilişkilerinde de başarılı olması söz konusudur. Önemli olan bireyin ne istediğini bilmesi ve bunları gerçekleştirmek için yeterli enerjiye, güce ve inanca sahip olmasıdır. “başarılı olmak içi ne yapmalıyız” ve “başarının sırrı nedir” tüm ayrıntıları ile derledik.

    Filozoflar, yaşam koçları ve kişisel gelişim uzmanları, başarıya dair birçok söz söylemiştir. Bunlar arasında en bilineni ‘’inanmak başarmanın yarısıdır.’’ sözüdür. Kişinin kendisine güvenmesi, yani hedeflerini gerçekleştireceğine inanması, büyük bir motivasyon kaynağıdır.

    Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalıyız ve Başarının Sırrı Nedir?

    Herkes, başarılı olmak ve takdir edilmek ister. Bazıları için başarı, zengin olmakla eşdeğerken, birçok kişi için gerçek başarı kariyer yapmaktır. Herkes için başarının tanımı farklı olsa da kişinin isteklerini gerçekleştirmesi ve tam anlamıyla bir şeyleri başarması için izlemesi gereken yollar hemen hemen aynıdır.

    Başarının sırrını üç kelimeyle özetlemek mümkündür:

    1- İnanç 2- Motivasyon 3- Disiplin

    Bu üçünden birinin bile eksik olması, başarıya götüren yolların tıkanmasına ve sarf edilen çabaların boşa gitmesine neden olur. Özetle kişi kendisine ve yapabileceklerine inanmalı, kendisini sık sık motive etmeli ve disiplinli bir şekilde çalışmalıdır.

    Başarılı Olmak İçin

    1- Plan yapmak:

    Kişi bir yola girmeden önce kendisine şunları sormalı: “tam olarak ne yapmak istiyorum?” “Kariyer hedeflerim neler?” “Kendimi 5 ya da 10 yıl sonra nerede görüyorum?” Planlı olmak başarıya götüren yolların ilk basamağında yer alıyor. Plansız bir şekilde hareket etmek ise kişinin karşısına çıkan fırsatları iyi değerlendirememesine ve hedeflerini çok daha geç gerçekleştirmesine neden olmaktadır.

    2- Cesur olmak:

    Başarılı olmak isteyen bireyler gerektiğinde radikal kararlar almasını bilmeli. Bunun için herkesin gittiği yoldan gitmek yerine, daha önce denenmemiş olanı deneyecek kadar cesur olmak gerekir.

    3- Risk almak:

    Gerektiğinde risk almasını bilmek de başarının ölçütleri arasında yer alıyor. Özellikle iş yaşamında, risk faktörlerini iyi değerlendirmek ve alınabilecek riskleri belirleyip buna göre hamleler yapmak, sizi hem zengin hem de başarılı bir iş insanı yapabilir.

    4- Sabırlı olmak:

    Sabır tüm toplumlarda ve kültürlerde en çok övülen erdemlerin başında gelir. Acele kararlar vermek insanı hayal kırıklığına uğratırken, sabırlı ve sebatkar olmak geç de olsa başarıya ulaşmanızı sağlar.

    5- Mücadele etmek:

    Kişi, ne olursa olsun karşısına çıkan engellerden yılmamalı ve onları aşıp yeni hedeflerine ulaşmaya çalışmalıdır. Bunun içinse mücadeleci bir ruha sahip olmak gerekir.

    6- Taviz vermemek:

    Başarılı olmak isteyen bireyler, kendi bildiği doğrulardan asla vazgeçmemeli ve başkalarının fikirlerine göre hareket etmemelidir.


    Bahri Aykut


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.