GÖKİLİM

GÖKİLİM
  • 4
    0
    1
    1
  •    Uzun yıllar önce bu ilme merakım başladı. Maalesef ki bir çok insan gibi çevremde de bazı önyargılarla karşılaştım.Mahalle baskısı denilen o psikoloji ile alakamı kestim. Meğer kesmemişim uyku modunda kalbimde bir yerlerde duruyormuş ki yeniden uyandı. Artık daha da bilinçli bir şekilde bu yolda ierlemeye karar verdim. Halbuki bu güzel ilim,bilim ile el ele ilerliyor. Önyargıları yıkıp bu gözle anlatmam lazım diye düşünüyorum.Evrende paralel olarak ilerleyen muazzam bir ikilidir Gökilim ile Gökbilim. Gökbilim olanı incelerken Gökilim Gökbilimden de faydalanarak olabilecekleri öngörür.

       Olabilecekleri bilme hissi çoğu insanda merak uyandırır. Merak kişiyi harekete geçirebilir. Tabi ki etik olan meraktan bahsediyorum. Parmak izi gibi özel bir şey var önümüzde. Harita. Doğduğumuz nefes almaya başladığımız An. Ne kadar da özel. Eğer bu özel an doğumla alakalı ise neden başka bir canlının hatta cansız varlıkların bile haritası olmasın ki? Nasıl ki insanların doğumla birlikte An'ı olabiliyor, bir kedinin bir kuşun, bir bitkinin bile olabilir.

       Bu muhteşem ilmin ortaya çıkışının bile haritası olabilir. Yazılı tarihte kökeni Mezopotamya'ya dayanır. Mezopotamyalılar gezegen ve yıldızların Tanrılar ile ilişkili olduğunu, hatta daha da ileri giderek onların Tanrı bile olduklarını iddia etmişlerdir. Ezoterik tarihe göre de bu ilim İdris Peygamber tarafından insanlığa hediye edilmiştir.

       Günümüzde yıldızı tekrardan parlayan Gökilimi kullanmış nice bilim insanları ve devlet yöneticileri vardır. Ebul Hasan Ali Bin Rıdvan Mısırlı doktordur ve ömrünü Gökilim, Gökbilim ve Tıbba adamıştır. Aristotales, Battani, Cardanus, Uluğbey ve daha ismini bilmediğim nice doktorlar, matematikçiler, fizikçiler.. Gökilim şimdiki bazı insanların demesi gibi 'amaaannn boş işler' olsaydı bu bilim insanları neden bu kadar hayatlarını adarlardı ki ?

       Önümüzde bu kadar faydalı bir ilim varsa bunu (tabi biraz da ilgi alanı ile alakalı ) mutlaka bilmemiz gerekir diye düşünüyorum. Hayatımıza farkındalık katan ,bilinçli bir şekilde yaşamamızı sağlayan, faydaları da anlatmakla bitmeyen bu ilim kendimden örnek vermem gerekirse beni çok bilinçlendirdi. Her şeyi düzen, disiplin içinde kendimi bir çok konuda gereksiz kasarak, strese girerek yapardım sorumluluklarımı. Neden böyleyim derken sorumun cevabını yine gökilimde buldum.. Hepimiz bazen birilerini eleştiririz O niye böyle Bu neden şöyle diye...Gökilimle birlikte bunları yapmayı bıraktım.Çünkü o kişinin doğası öyle ve doğasının gereğini yapıyor.. Daha anlayışlı ve sabırlı olmayı öğrendim..

       Bu küçük bir örnekti. İşin içinde muhteşem bir matematik ve bilim dalları var.. Sen yeter ki işin formülünü öğren gerisi çorap söküğü gibi geliyor. İstatistik, matematik, felse, tıp, psikoloji, sosyoloji, tarih, huruf-u mukadda hepsinin harmanlandığı yerdir Gökilim. Bir senkretizmedir. 

       Yukarıda parantez içinde de belirtmiştim Gökilim ilgi alanınız da olmalı. Olmalı ki o engin denizi keşfetmek için kulaç üstüne kulaç atmalı, kürek üstüne kürek çekmeli.. Yetenek lazım mı? Hem evet, hem hayır. Çünkü Gökilimi hiç bilmeyen birine uzun zaman konular anlatılır, işin matematiği öğretilirse öğrenir ama yüzeysel öğrenir. Bu iş kalp işi, gönül işi bence. Bu aşk ta her gönüle nasip olmaz..

       Gökcisimleri hayatımızı etkiler mi? Hacı Bektaşı Veli : “Ne varsa alemde örneği var Adem’de”.. derken makro ve mikro kozmoz arasındaki muhteşem eş zamanlılıktan ve benzerlikten bahsetmiştir. İnsan küçük bir alemdir. Alemin küçültülmüş hali. Hz.Ali'nin de Sen kendini küçük bir cisim sanırsın ama en büyük alem sende gizlidir sözü de tam da bu konuyu destekler biçimde açıklamıştır.

       İlim konularına baktığımızda hem görünürü (zahiri) hem de görünmezi (batını) açıklar. İlim aynı zamanda bilimi de kapsar. Ama bilimin bu günkü tanımı batıni konuları kabul etmez. 5 duyu ile kavrayabildiğimiz konuları ele alır. Bu sebeplerden Gökilim bir ilimdir. Gökilim Gökbilimin ruhu ile ilgilenir. İnsan ile arasındaki özdeşliğini inceler.

       Kader vardır ve bu konular arasına girebilir. Gökilim kesin olarak kaderi değiştirmez Gökilimin sunduğu ön görüler ile hayatı daha kaliteli ve farkında olarak yaşamamızı sağlar, yolumuza ışık tutar.

       Neden? Nasıl? soruları karşıma gökilimi çıkardı ve eminim ki bu yolda ilerledikçe muhteşem ilimler görüp, öğreneceğim. Hayatımın sloganını yeni buldum. 'Neden'ler ve 'Nasıl'lar hiç bitmesin hayatımızda. Neden ve Nasıl biterse araştırma ve öğrenme biter. Araştırma ve Öğrenme biterse hayat biter.

                                                                            

     


    Yorumlar (1)
    • Ağzınıza yüreğinize sağlık. Ben de bu ilme gönül veren birisi olarak yazınızı çok beğendim.

      Yorum Bırakın

      Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.