2023’te de kadın sanatçıları son ses dinledik:

2023’te de kadın sanatçıları son ses dinledik:
  • 1
    0
    0
    0
  • Lider audio streaming platformu Spotify her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok dinlenen sanatçı, şarkı, albüm ve podcast’leri müzikseverler ile paylaştı. Kısa süre önce hem Türkiye’de hem de dünyada 2023’te en çok dinlenenleri Yılın Özeti’nde açıklayan Spotify’ın verilerine göre Türkiye’de bu yıl da yerli müziğe karşı olan ilgide hiçbir değişiklik yok. 


    Müzikal açıdan 2023, önemli ve büyük kadın sanatçılar döneminin destansı bir şekilde geri dönüş yaptığı bir yıl olarak tanımlanabilir. Öte yandan listeleri alt üst eden sound çeşitliliği ve birbirinden güçlü türlerin ortaya çıktığı bir müzik atmosferi de öne çıktı. Yerel olarak ise Türkiye’nin Top 10 listelerinde, cinsiyet çeşitliliği ve müzik türlerdeki çeşitlilik açısından küresel listelerle benzerlik olduğu görülüyor. 


    Hem global hem lokal olarak kadın sanatçıların seslerini daha da öne çıkararak onların görünürlüklerini artırmayı hedefleyen ve müzik sektöründeki eşitsizlikleri ortadan kaldırmaya yönelik bir inisiyatif olan EQUAL programımız ile bu yıl boyunca da müzikseverler kadın sanatçıları dinleme, onlardan ilham alma fırsatı yakaladı. Kadın sanatçıların seslerini daha da öne çıkararak onların görünürlüklerini artırmayı hedefleyen EQUAL, 2023’te Türkiye’deki ikinci yıldönümünü kutladı ve bugüne kadar hem yurt içi hem de yurt dışı çalma listelerinde yer alan ve ayda bir kez New York Times Meydanı’nda boy gösteren 30 EQUAL elçisini ağırladı.


    EQUAL’la kadın sanatçıların hem Türkiye’de hem de ülke dışında dünya çapında bilinirliğini ve dinlenme oranlarını artırmaya katkı sunmayı hedefleyen Spotify’ın bu konuda bazı ilginç verileri de var. Türkiye’deki kadın sanatçıların dinlenme oranı 2021 ile 2022 yılları arasında neredeyse yüzde 60’lık bir oran ile büyük bir artış gösterdi. Türkiye dışında Türk kadın sanatçılar ise 2022’de 2021’e kıyasla neredeyse yüzde 30 daha fazla dinlendi. 


    İşte Spotify Yılın Özeti’nden hemen sonra EQUAL Türkiye çalma listesinde en çok dinlenen sanatçılar ve en çok dinlenen şarkılar:  


    2023’te Türkiye’de en çok dinlenen EQUAL sanatçıları ve şarkıları 


    2023 yılında Spotify’da EQUAL Türkiye çalma listesinde en çok dinlenen sanatçı olan Güneş, Türkiye’de Spotify’da son 10 yılın en çok dinlenen kadın sanatçıları arasında da üçüncü sırada yer almıştı. Listede ikinci sırada yer alan İrem Derici’yi, son 5 yılda yüzde 5000’den fazla büyüme göstererek en çok dinlenen kadın sanatçılardan biri olan Melike Şahin takip ediyor. Melek Mosso ve Melis Fis ise listede dördüncü ve beşinci sırasında yer alıyor.


    İlk beşte üç şarkı ile Güneş bu yıl EQUAL listesine damgasını vurdu


    2023’ün en çok dinlenen şarkısı olan Simge’den Aşkın Olayım, EQUAL çalma listesinde de en çok dinlenen şarkı olarak zirveye oturuyor. İkinci sırada aynı zamanda 2023’ün en çok dinlenen üçüncü parçası olan Güneş’in Lvbel C5 ile remix’i NKBİ X YAPAMAM - Remix yer alıyor. Onları üçüncü sırada Hadise’den Feryat takip ediyor. Listenin dördüncü ve beşinci sıralarını ise büyük bir başarı ile yine Güneş, sırasıyla NKBİ ve Suçlarımdan Biri ile sahipleniyor.


    2023’te Türkiye’de en çok dinlenen kadın sanatçılar

    1. Sezen Aksu
    2. Güneş
    3. Melike Şahin
    4. Simge
    5. Hande Yener
    6. Ebru Gündeş
    7. ALIZADE
    8. Hadise
    9. Gülşen
    10. Taylor Swift


    2023’te EQUAL Türkiye çalma listesinde en çok dinlenen kadın sanatçılar 

    1. Güneş
    2. İrem Derici
    3. Melike Şahin
    4. Melek Mosso
    5. Melis Fis
    6. Zeynep Bastık
    7. Funda Arar
    8. Rana Türkyılmaz
    9. Hadise
    10. Derya Uluğ 

    2023’te EQUAL Türkiye çalma listesinde en çok dinlenen şarkılar 

    1. Simge - Aşkın Olayım
    2. Lvbel C5, Güneş- NKBİ X YAPAMAM - Remix
    3. Hadise - Feryat
    4. Güneş - NKBİ
    5. Güneş - Suçlarımdan Biri
    6. Melike Şahin - Diva Yorgun
    7. Hande Yener - Benden Bir Tane Daha Yok
    8. Zeynep Bastık - Ara
    9. Hadise, Murda - Sen Dönene Kadar
    10. Aleyna Tilki - Başıma Belasın

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.