EN İYİ GERİLİM VE GİZEM KORE DİZİLERİ

EN İYİ GERİLİM VE GİZEM KORE DİZİLERİ
  • 2
    0
    0
    0
  • Son zamanların en meşhur ülkesi olan Güney Kore, müziği kadar, filmleri ve dizileri de ilgi odağı olmaya başladı.

    Eski Kore dizileri izleyicileri bilir ki, dizilerin kendilerine özgü bir tarzı vardır. 10 sezonluk Amerikan dizilerinden farklı olarak genel olarak 16 bölümden oluşur. Kore dizileri genellik kısa ve net bir şekilde izleyicinin diziden sıkılmadan zevk alacağı bir şekilde oluşturulur.

    10 yıllık bir Güney Kore dizileri izleyicisi olarak ise en heyecanlı ve merak uyandırıcı 10 polisiye dizisini sıraladım.

    10- The Killing Vote

    Dizi, cezadan kaçan suçluların ceza alıp almamasında dair vatandaşların telefonuna gelen bir anketin sonrasında gelişen olayların anlatıldığı bir polisiye-gizem dizisidir

    9- My Name

    Dizi, babasının intikamını almak için organize suç çetesine katıldıktan sonra köstebek olarak polise sızmasını anlatan bir gerilim-polisiye dizidir.

    8- Beyond Evil

    Dizi, farklı karakterdeki iki polis memurunun küçük bir kasabada gerçekleşen cinayetleri çözmesini anlatır.

    7- Flower Of Evil

    Karanlık geçmişini herkesten saklayan bir adam kusursuz aile babası görüntüsünün ardına gizlenirken dedektif karısı bir dizi cinayeti araştırmaya başlar ve işler değişir.

    6- Taxi Driver

    Haksızlığa uğrayan kişilerden intikam alan bir taksi şirketinin etrafında dönen olayları anlatan bir gerilim-gizem dizisidir.

    5- Hometown

    1999 yılında gerçekleşen seri cinayetlerinin çekildiği tuhaf kasetlerin üzerinde dönen olayları anlatan bir gerilim-gizem dizisidir.

    4- Kingdom

    Yozlaşma ve açlık karşı karşıya kalan bir krallıkta, bulaştırdığı anda insanı canavara dönüştüren bir hastalık yayılmaya başlar. Zombi salgınını, tarihi dizi ile harmanlayan en etkili dizilerden biri.

    3- The Worst Of Evil

    Dizi, Güney Kore, Japonya ve Çin arasında yasadışı uyuşturucu ticaretini ortaya çıkarmak için gizli göreve giden polis memuru, ticareti gerçekleştiren mafya babası ve narkotik polis memuru eşin etrafında dönen olayları anlatır.

    2- Voice

    Dizi, gelişmiş işitme yeteneğine sahip bir polis memurunun etrafında dönmektedir

    1-     Through The Darkness

    Kore dizileri arasında izlediğim en iyi gerilim-gizem dizisi olarak çıktığı günden beri birinciliğini koruyan dizidir kendisi.

    Dizinin konusu ise yüzde 100 gerçeğe dayanıyor. Dizinin başrolünün ilham alındığı kişi Güney Kore’nin ilk profil analisti.

    Dizi ise, Güney Kore’nin ilk defa seri katillerle karşılaştığı yıllar da katillerin düşüncelerini anlamaya çalışarak cinayetleri çözmesini anlatır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.