İlkler Önemlidir: Dünyaca Ünlü 10 Oyuncunun Rol Aldığı İlk Filmler

İlkler Önemlidir: Dünyaca Ünlü 10 Oyuncunun Rol Aldığı İlk Filmler
  • 1
    0
    0
    0
  • Ünleri dünyayı sarmış olan, yaptıkları her iş ile kendilerinden söz ettiren 10 ünlü oyuncunun ilk filmlerini sizler için derledik.
    Leonardo DiCaprio

    Leonardo DiCaprio, daha önce oynadığı birkaç diziden sonra her ne kadar iyi bir başlangıç olmasa da ilk olarak 1991 yapımı Critters 3 isimli bilim kurgu filmi ile beyaz perdeye adımını attığında henüz 17 yaşındaydı.
    Natalie Portman
    Oynadığı ilk rolle kendinden söz ettiren çok az oyuncu vardır, bunlardan biri de Natalie Portman. Henüz 12 yaşında Mathilda rolüyle Luc Besson'un kült filmi Leon'da oynama fırsatını elde etmiştir.
    Angelina Jolie
    İlk kez 1982'de 7 yaşındayken babasının oynadığı Lookin' to Get Out filminde küçük bir role sahip olan Jolie zaman ilerledikçe akla gelen ilk aktrislerden olmayı başardı.
    Robin Williams
    Konservatuvar eğitimini yarım bıraktıktan sonra bir süre gece kulüplerinde gösteriler yapan Williams, ilk sinema deneyimini Can I Do It 'Till I Need Glasses? filminde avukat rolüyle elde etti.
    Christian Bale
    Oynadığı hemen hemen her rol ile kendinden söz ettiren Christian Bale, ilk olarak Steven Spielberg'in yönettiği Empire of the Sun filminde canlandırdığı, II. Dünya Savaşı'nda ailesini kaybederek Japonya'da yalnız kalan İngiliz çocuk rolü ile sinema kariyerine başladı.
    Johnny Depp
    İlk olarak 1984 yılında Elm Sokağı Kâbusu filmindeki Glen Lantz rolü ile sinema dünyasıyla tanışan Johnny Depp, Pirates of the Caribbean serisindeki Kaptan Jack Sparrow rolü ile kariyerinde zirveye ulaştı.
    Tom Cruise
    1981 yapımı Endless Love filminde Billy karakterini canlandırarak kariyerine başlayan Tom Cruise, günümüzde hâlâ en başarılı aktörlerden biri olarak gösterilmekte.
    Brad Pitt
    İlk olarak 1987'da Less Than Zero isimli dram filmine figüran olarak dahil olsa da, tam anlamıyla gerçek bir rol aldığı 1989 yapımı Cutting Class isimli düşük bütçeli bir yapımda ilgileri üzerine çekmeyi başardı.
    Elijah Wood
    1989’da Back to the Future 2'da küçük bir rol alarak sinema kariyerine başlayan Elijah Wood, başta Lord of the Rings serisi olmak üzere bir çok başarılı yapımda yer aldı.
    Robert Downey Jr.
    1970 yılında kariyerine başlayan Robert Downey Jr. ilk rolünü Pound isimli filmde aldığında henüz 5 yaşındaydı. Ona ilk ün getiren ise Brad Pitt'in de figüran olarak yer aldığı 1987 yapımlı Less Than Zero isimli filmde canlandırdığı uyuşturucu bağımlısı genç rolüdür.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.