Slovenya Üst Turda!

Slovenya Üst Turda!
  • 0
    0
    0
    0
  • Is it coming home?

    1966'dan beri kupa kazanamayan İngilizler, turnuvaya tatsız başladı. Onlarca yıldır kupanın yuvaya dönmesi için büyük beklenti duyan ada halkının heyecanı kupanın gelmediği yıllar boyunca katlanarak arttı. 2014 Dünya Kupası'nda gruptan çıkamayan, Euro 2016'da şok bir sonuçla İzlanda'ya elenen İngiltere, Gareth Southgate'in takımın başına geçmesinin ardından yeniden yapılanan milliler 2018 Dünya Kupası'nda yarı finalde favori oldukları halde Hırvatistan'a elenmiş, Euro 2020'de ise kupayı penaltılarda kılpayı kaçırmışlardı. 2022 Dünya Kupası'nda çeyrek finalde kötü bir eşleşmeyle Fransa'ya elenen İngilizler Euro 2024'e en yüksek kadro değerine sahip oyuncu grubu ile geliyorlardı.

    Sesler Yükseliyor

    Oynattığı keyifsiz futbol, her ne kadar son üç turnuvada bir final bir yarı final görse de Gareth Southgate'e karşı homurdanmaların yükselmesine neden oluyordu. Premier League gol kralı Cole Palmer'a ilk iki maçta süre vermemesi, Alexander-Arnold'un orta saha performansı, hücum üretkenliğinin sıfıra yakın olması ve Premier League'in lokomotifleri Arsenal ve Manchester City'nin oyuncularının sistem dışında kulüplerindeki performanslarından oldukça uzak kalmaları Southgate için tehlike zillerinin çalmasına sebep oldu. 

    Kabus

    Trent Alexander-Arnold'un yetersiz olduğunu düşünen Southgate'in Conor Gallagher hamlesi de orta sahadaki yaraya merhem olmadı. Cole Palmer bir nebze olsun heyecan katsa da kısır geçen maçta Slovenya sürpriz yaparak 1 puanı İngiltere'den kopardı ve en iyi üçüncüler arasından son 16'ya giden bileti kaptı.

    Peri Masalı

    En büyük yıldızı uzun yıllardır Atletico Madrid'in kalesini koruyan Jan Oblak olan Slovenya, eski yıldız Ilicic'in depresyona girip formunu ve futbola odağını kaybetmesi ile elindeki en önemli hücum silahından da yoksun sayılabilecek bir takım. Bu turnuvada ise RB Leipzig forması giyen yükselen yıldızları Benjamin Sesko'ya güveniyorlar. Küçük bir Doğu Avrupa ülkesi olan Slovenya'nın halkı bu gece yatağa gururla girecek.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.